Elektrik Dağıtımında Yeni Önlemler Alındı

Isparta'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce hanenin elektriksiz kalmasının ardından elektrikte yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2022 14:24
Elektrik Dağıtımında Yeni Önlemler Alındı

Yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce hanenin elektriksiz kalmasının ardından elektrikte yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Buna göre, enerji dağıtım şebekesinin enerjisiz kalması durumunda devreye girecek acil durum yönetim planları ve yıllık bakım planı hazırlanacak. Acil durumlarda kullanılmak üzere mobil jeneratörler bulundurulacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik dağıtım sistemi yönetmeliğinde yaptığı değişikliğe göre, enerji dağıtım şebekesinin kısmen veya tamamen istem dışı enerjisiz kalması durumunda, dağıtım şirketi tarafından sisteme enerji verilmesine yönelik acil durum yönetim planı hazırlanacak. 

Acil Müdahale Timi Kurulacak

Dağıtım Şirketi, şebeke özelliklerini de dikkate alarak, acil müdahale gerektiren durumlar için zamanında müdahale ve etkin bir çözüm sağlayacak şekilde acil müdahale organizasyonunu kuracak. Acil müdahale organizasyonu kapsamında, tam teşekküllü acil müdahale aracı ile yeterli sayıda ve acil müdahale konusunda eğitimli personeli 24 dört saat hazır durumda bulundurulacak.

İHA’yla Müdahale Edilecek

Dağıtım şirketi, acil müdahale gerektiren durumlarda dağıtım şebekesinin arıza onarımı, bakımı, kontrolü ve izlenmesi için insansız hava aracı temin edebilecek, bunlar için izin alabilecek. Dağıtım şirketi acil müdahale gerektiren durumlarda, acil müdahale araçları için trafikte geçiş üstünlüğü talebinde bulunabilir. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.