Elektrik Hatları Yer Altına Alınıyor

Isparta’da geçtiğimiz Şubat ayında etkili olan kar yağışı sonrası şehirde günlerce elektrik kesintisi yaşanmıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2022 09:30
Elektrik Hatları Yer Altına Alınıyor

Isparta’da geçtiğimiz Şubat ayında etkili olan kar yağışı sonrası şehirde günlerce elektrik kesintisi yaşanmıştı. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş, önümüzde ki kış sezonunda aynı sorunu yaşamamak için elektrik tellerini yer altına alıyor. Isparta’nın birçok mahallesi adeta şantiyeye döndü.

Isparta’da son dönemlerin en etkili kar yağışı geçtiğimiz kış mevsiminde yaşandı. Kar yağışı sırasında baş gösteren elektrik kesintileri günlerce sürdü. İlimizde ki kesintiler ülke sınırlarını dahi aştı. Dünya’nın birçok ülkesinde Isparta’da ki elektrik kesintisi konuşuldu.

Kesintinin yaşandığı günlerde Isparta’ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada: ‘Değişen iklim koşulları karşısında şebekenin yeniden gözden geçirilerek güçlendirilmesi, şehir merkezlerindeki havai hatların yer altına alınması çalışmalarının hızlandırılarak tamamlanması, gerekirse mevcut hatların izolasyonlu kablolarla değiştirilmesi gibi teknik gereklerin yerine getirilmesi için de talimatlarımızı verdik. Çalışmaya Nisan’dan itibaren başlanacak ve bu yıl içerisinde tamamlanacak. Böylece bu tür afetlere karşı Isparta’nın elektrik dağıtım altyapısı güçlendirilmiş olacak” demişti. Bu açıklamanın ardından bahar mevsiminin ilk günlerinde başlayan alt yapı çalışmaları, günümüzde neredeyse bütün mahallelere yayıldı. Aynı anda bir çalışma gerçekleştiren ilgili firma kış sezonu gelmeden bu çalışmayı tamamlamayı hedefliyor.

 “ALTYAPI GÜÇLENDİRİLECEK”

O dönem yaptığı açıklamada Isparta’nın elektrik alt yapısının güçlendirileceğini belirten Bakan Dönmez, “3 Şubat Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle Isparta’nın enerji nakil hatları ciddi zarar görmüş ve vatandaşlarımız mağdur edilmişti. Gün gün il ve ilçe merkezlerinden başlayarak kırsala doğru bütün bölgelerimizi enerjilendirmişti. Sahaya intikal ettiğimizde teknik ekibin yeterli olmadığını fark ederek dağıtım şirketi Akdeniz EDAŞ’ın çalışmalarına destek olmak üzere 13 şehirden bölgeye teknik ekipleri getirtmiştik. Biz de bölgenin enerjilendirilme çalışmalarında gözlemlediğimiz tüm eksiklikleri tespit ederek, giderilmesi konusunda ilgilileri talimatlandırdık.

Bu çerçevede değişen iklim koşulları karşısında şebekenin yeniden gözden geçirilerek güçlendirilmesi, şehir merkezlerindeki havai hatların yer altına alınması çalışmalarının hızlandırılarak tamamlanması, gerekirse mevcut hatların izolasyonlu kablolarla değiştirilmesi gibi teknik gereklerin yerine getirilmesi için de talimatlamızı verdik. Çalışmaya nisandan itibaren başlanacak ve bu yıl içerisinde tamamlanacak. Böylece bu tür afetlere karşı Isparta’nın elektrik dağıtım altyapısı güçlendirilmiş olacak” diyerek çalışmaların başlayacağının sinyalini vermişti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.