Elma Hasadı Başladı

En önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da, hasat dönemi başladı.

Yayınlanma:
Elma Hasadı Başladı

En önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da, hasat dönemi başladı. Geçen yıl ülke genelindeki 4 elmadan 1'inin üretildiği kentte bu sene hem ürün kalitesi hem de rekoltenin iyi olması, üreticiyi memnun etti.

'Granny Smith', 'yarı bodur', 'starking' ve 'golden' gibi çeşitli türlerde elma üretiminin yapıldığı Isparta'da, Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl toplam 1 milyon 130 bin 424 ton elma üretimi gerçekleştirildi.

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 2021 yılında üretilen elma miktarı, 4 milyon 493 bin 264 ton oldu. Isparta'da bu yıl hasat dönemi yaklaşık 1 ay sürecek.

EĞİRDİR'DE 400- 450 TON REKOLTE BEKLENTİSİ

Isparta'nın en fazla elma üretiminin ve ihracatının yapıldığı bölgelerin başında Eğirdir geliyor. Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, bu yıl Eğirdir'de elma rekoltesinin 400- 450 ton beklendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.