Emekli Noterden Isparta’ya Yakışacak Kültür Merkezi

Emekli Noterden Isparta’ya Yakışacak Kültür Merkezi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2020 09:47
Emekli Noterden Isparta’ya  Yakışacak Kültür Merkezi

Bin 200’den fazla kitap… 120 tane Atatürk tablosu… Yüzlerce Türk Sinemasının yapı taşı olan eserlere ait nostaljik afiş… Satranç takımları… Bağlamalar… Ve daha neler neler… Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar’ın kendi imkanlarıyla oluşturduğu Atatürk Kütüphanesi ve Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi Tuhafiyeciler sitesinde açıldı. 

Mustafa Kemal Pınar… Adı gibi sağlam bir Atatürkçü… Değerlerine bağlı, gelecekten umutlu… Mustafa Kemal Pınar, yılların emeği olan birikimini kurduğu Atatürk Kütüphanesi ve Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi’nde topladı. 

Dördüncü Noter olarak görev yaptığı dönemde Noterlik ofisinde kurduğu kütüphanesini biraz daha geliştirdi ve şimdi Tuhafiyeciler Sitesi birinci katında güzel bir kültür merkezini Isparta’ya kazandırdı. 

TEMELLERİ 2 YIL ÖNCE ATILDI 

Atatürk Kütüphanesinin temelleri 17 Nisan 2018 tarihine dayanıyor. Noter ofisinde oluşturulan Atatürk Kütüphanesi, bugün bin 200’ün üzerinde kitapla okuyucusunu bekliyor. Atatürk Kütüphanesine yeni bir kimlik kazandıran Pınar, Atatürk Kütüphanesi ve Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi adıyla Tuhafiyeciler sitesi birinci katında güzel bir merkez oluşturdu. 

ÜYE OLMAK İÇİN TEK ŞART… 

Türk sinemasına damgasını vuran eşsiz eserlerin nostaljik afişleri, binlerce kitap, satranç takımları ve bağlamalar… Haftanın 6 günü saat 10:00 – 18:00 arasında ziyaretçilere açık olacak merkezde çeşitli etkinliklerde düzenlenebilecek. İmza günleri, müzik dinletileri, söyleşiler, seminerler, sohbet toplantıları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan merkezin ticari bir amacı da yok. Kütüphaneye üye olmak isteyenlerin bir kitap bağışlaması yeterli olacak. 

Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar, kurduğu merkezin amacını anlatırken “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşatmak, tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Atatürk ile ilgili eserleri yaygınlaştırmak ve nesilden nesile ulaştırmak gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

ISPARTA KÜLTÜR BAŞKENTİ OLABİLİR 

Isparta’nın bir kültür başkenti olabileceğini kaydeden Mustafa Kemal Pınar, “Isparta kültürüyle, doğasıyla halk eğitimciler ve araştırmacılar için büyük bir kaynaktır. Isparta’da yaşayan bir Atatürkçü ve Isparta sevdalısı olarak biz elimizi taşın altına koyduk. Projelerimizle hem Isparta’nın tanıtımına katkı sunmak hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Merkezin açılışı ise geçtiğimiz gün Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.