Emekli Vatandaşı 1.5 Milyon TL Dolandıran Şüpheli Yakalandı

Isparta'da emekli bir vatandaşın güvenini kazanarak tam 1.500.000 TL’sini gasbeden şüpheli, polisin amansız takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

Yayınlanma:
Emekli Vatandaşı 1.5 Milyon TL Dolandıran Şüpheli Yakalandı

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran emekli bir vatandaş, kendisini telefonla arayıp polis, asker ve savcı olarak tanıtan şahıslara inandığını belirtti. Korku ve panik iklimi yaratılarak yönlendirilen talihsiz vatandaş, dolandırıcıların verdiği hesaba tam 1.5 milyon TL yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaşın şikayeti üzerine Isparta polisi hemen harekete geçti.

İSTANBUL’DA KISKIVRAK YAKALANDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde, parayı alan şüpheli şahsın kimliği kısa sürede deşifre edildi. İz süren ekipler, şüphelinin izini İstanbul’da buldu.

6 Haziran 2026 günü İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alınan şüpheli şahıs, Isparta’ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.