Emeklilerin Yüzü Gülecek

Bu yıl memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı.

Yayınlanma:
Emeklilerin Yüzü Gülecek

Bu yıl memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise yüzde 57'lik artışla 3.500 TL'den 5.500 TL'ye yükseldi.

Maaş zammının yanı sıra 2023 yılında verilecek ek ödemeler ile de emeklilerin yüzü gülecek. Hesaplara en az 9 bin 700 TL yatacak. Emekli maaşları için yeni rakamlar belli oldu. Bununla birlikte birçok emekli bu sene ek ödeme alacak.

Memur emeklileri ve yeni emekli olacak memurlar açısından 3600 ek gösterge artışları da maaşlara eklenecek. Bu yükselişlerden yaklaşık olarak 20 milyon vatandaş yararlanacak.

MAAŞLARA 13.52 PUANLIK EK ARTIŞ!

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından, 6 aylık enflasyon yüzde 15.4 olarak hesaplandı. Memurlar ve memur emeklilerinin enflasyon artışı yüzde 16.48 olarak gerçekleşti. Rakamların belli olmasının ardından memurlara ve emeklilere sosyal refah payı verileceği açıklandı.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 14.6 puanlık, memurlara ve memur emeklilerine de 13.52 puanlık ek artış yapıldı ve emekli ve memur maaşları yüzde 30'a yükseltildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.