Emekliye, Yakacak ve Gıda Yardımı Yapılmalı

TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, hükümetin emeklilere yakacak yardımı yapması gerektiğini ifade etti

Yayınlanma:
Emekliye, Yakacak ve Gıda Yardımı Yapılmalı

TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, hükümetin emeklilere yakacak yardımı yapması gerektiğini vurguladı.

Abdulkadir Ersal "Aylık geliri, TÜİK tarafından yayınlanan asgari geçim standardının veya yasal Asgari Ücretin altında kalan emeklilerimiz, günümüz koşullarında yetersiz beslenme ve ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu durumdaki emeklilerimize; yakacak ve gıda yardımları sağlanmalıdır.

TÜİK’in ‘Enflasyon Sepeti’ emeklileri temsil etmemekte ve emeklilerin harcama kalemlerine göre acilen güncellenmesi gerekmektedir. TÜFE’ye endeksli yüzdeli maaş artışları emeklileri yoksulluğa sürüklemektedir” dedi.

Kış geldi emekliler doğalgaz ve kömür giderini nasıl karşılayacağının derdine düştü. Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, bu konuda Hükümetin emeklilere yakacak yardımı yapması gerektiğini ifade etti.

Ersal, emeklilerin başta promosyon olmak üzere çeşitli sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu konulara değindi:“Bilindiği gibi Kamu görevlileri 30-40 bin liraya varan promosyon alma imkanı bulurken, emekliler ise bu rakamların çok gerisinde.

TÜED’in 10 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu kazanılmış, ancak günümüzde yetersiz kalan promosyon ödemelerinin artışını öngören bir güncelleme yapılmalı ve bu ödemeler adil bir artış sistemine endekslenmelidir. Bankalarla yapılan pazarlık sürecinde emekliler de masada olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum