Emniyet Kemeri Alışkanlığı Anketle Ölçülüyor

Isparta Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü, şehir içinde emniyet kemeri takma oranını yükseltmek için üniversite öğrencileriyle ortaklaşa anket çalışması başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2011 17:34
Emniyet Kemeri Alışkanlığı Anketle Ölçülüyor

Isparta Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü, şehir içinde emniyet kemeri takma oranını yükseltmek için üniversite öğrencileriyle ortaklaşa anket çalışması başlattı. Anketten çıkacak sonuca göre, eğitim çalışması başlatılacak.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranını yükseltmek için düğmeye bastı. Bu amaçla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan 30 kişilik ekiple sürücü ve yolcuları kapsayan anket çalışması başlatıldı.
Trafik Şube Müdürü Erkan Samaraz, kentin çeşitli caddelerinde seyir halindeki araçların durdurularak sürücü ve yolculara 3 dakika süren anket çalışması uyguladıklarını söyledi.

16 sorudan oluşan ankete verilen cevaplarla şehir içinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığının boyutunu ölçmek istediklerini belirten Samaraz, "Hem sürücülere hem de ön ve arka koltuklarda oturan yolculara emniyet kemerini neden taktıklarını veya takmadıklarını soruyoruz. Bizim tespitlerimize göre emniyet kemeri kullanma alışkanlığı yüzde 20 seviyelerinde bu oranı yüzde 90’lara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Samaraz, anketten çıkacak sonuca göre eğitim çalışmaları başlatılarak emniyet kemeri kullanma oranını yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.

Anketlerin SDÜ Sosyoloji bölümünde okuyan 30 kişilik öğrenci grubuna yaptırıldığını ifade eden Samaraz, "Bir hafta sürecek anket çalışması bin kişi üzerinde uygulanacak. Çalışma Mimar Sinan, Aksu, 107 gibi trafik akışının yoğun olduğu caddeler üzerinde yapılacak. Bir taraftan anket uygularken, diğer yandan sürücü ve yolcularımıza aynı zamanda emniyet kemeri takmanın önemini anlatan broşürlerden dağıtıyoruz Onları bu konuda bilgilendiriyoruz." diye konuştu.

Samaraz, 16 sorudan oluşan ankete katılanlara emniyet kemerini daha çok ne zaman kullanıyorsunuz? Bulunduğunuz araçta diğer yolcuları emniyet kemeri takma konusunda ikaz eder misiniz? Emniyet kemeri kullanma konusunda toplumsal bir baskı hissediyor musunuz? Kimler daha çok emniyet kemeri kullanmalı gibi sorular yöneltildiğini anlattı. Samaraz, anketten çıkan veriler ışığında başlatılacak eğitim çalışmalarından elde edilen sonuçları da 1, 3 ve 6 aylık süreçte değerlendireceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.