‘En İyi Mühendis En Az Demiri Çıkartan Mühendistir’ Algısı Var

Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz: “Piyasada en iyi mühendis en az demiri çıkartan mühendistir algısı var." dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2023 10:30
‘En İyi Mühendis En Az Demiri Çıkartan Mühendistir’ Algısı Var

(HABER/UMUT DEMİRAL) Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz: “Piyasada en iyi mühendis en az demiri çıkartan mühendistir algısı var. Bizim için en iyi mühendis en iyi tasarımı yapan mühendis’ olmalıdır. En iyi tasarımı nasıl yapacağımızı ve en nasıl en iyi mühendis olacağımızı öğreneceğiz.” Dedi.

Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinde; Dr. İnşaat Mühendisi Rıza Torkan tarafından, “Statik Proje Tasarım, Analiz ve Yorumlanması, Taşıyıcı Sistem tasarımında Yapılan Genel Hataların İrdelenmesi” semineri verildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “En iyi mühendis en az demiri çıkartan değil, en iyi mühendis en iyi tasarımı yapan mühendis’ olmalıdır. Dedi.

en-iyi-muhendis-en-az-demiri-1.jpg

Rıza Torkan tarafından, dün saat 10:00’da Isparta İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler katıldı.

Seminerde, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olan, ardından 9 saat sonrasında da merkez üssü Gaziantep olan ve toplam 11 yıkıcı etkiler gösteren, binlerce vatandaşın ölüme yol açan depremlerin analizleri yapıldı. Depremlerde, 11 ilde toplam 717 bin 614 binanın 90 bin 609’u acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina olarak belirlendi.

en-iyi-muhendis-en-az-demiri-2.jpg

Seminerin açılış konuşmasını yapan Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “6 Şubat tarihli büyük bir deprem felaketi yaşadık. Büyük can kayıpları verdik. Bölgede birçok soruşturma devam ediyor. Deprem felaketlerinde İlk olarak sorumlu tutulanlar biz inşaat mühendisleri olduk. Bu yüzden bizlerin kendimizi iyi geliştirmemiz gerekiyor.

Özellikle mimar arkadaşlarımızla birlikte olmamız gerekiyor. Mimar arkadaşlarımızı kolon, kiriş ve statiğin ne olduğunu iyi öğretmemiz gerekiyor ki, sadece onlardan gelenleri tasarlamak değil, bir bütün halinde sistemi ayakta taşıyabilmemiz lazım. Piyasada ‘en iyi mühendis en az demiri çıkartan mühendistir’ algısı var. ‘Bizim için en iyi mühendis en iyi tasarımı yapan mühendis’ olmalıdır. Bugünkü seminerde en iyi tasarımı nasıl yapacağımızı ve en nasıl en iyi mühendis olacağımızı öğreneceğiz.” Dedi.en-iyi-muhendis-en-az-demiri-4.jpg

Seminerde katılımcılara Rıza Torkan tarafından; depreme dayanıklı yapıların nasıl daha sağlam ve güvenli yapılacağı; inşaat projelerinde taşıyıcı sistemler ve çeşitleri; taşıyıcı sistemlerin maliyetlerine göre uygulanması; deprem yönetmeliklerine göre inşaat projelerinde kolonların nasıl konumlandırılması gerektiği anlatıldı. (DEMOKRAT GAZETESİ)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.