Engelli İstihdamı İçin Büyük Proje

Engelli İstihdamı İçin Büyük Proje

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2019 09:04
Engelli İstihdamı İçin Büyük Proje

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Görme Engellilere Bilgisayar Kursu’nun ikincisini açtı. Geçtiğimiz temmuz ayında İşkur destekli olarak açılan kurs, Ekim ayında sona erecek.

Hizmet alanını engellilerin eğitimi olarak belirleyen ve bunun için çalışmalar yapan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi, geçtiğimiz yıllarda engellilerin de bilgisayar öğrenerek başta Devlet Memurluğu olmak üzere iş sahibi olmalarının önünü açmak amacıyla düzenlediği ve başarılı bir şekilde tamamladığı Görme Engellilere yönelik Bilgisayar Kursu’nun ikincisini açtı ve kurs hali hazırda başarıyla devam ediyor.

ÖNCE PROJE HAZIRLANDI
SONRA KURS AÇILDI
Bu konuda bir proje hazırlayan Derneğin Isparta Şubesi yöneticileri, projeyi geçtiğimiz aylarda İşkur’u sunmuştu. Projenin kabul edilmesi ile çalışmalara başlayan Beyazay Derneği projeyi geçtiğimiz Temmuz ayında ise Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdi.

AYDEMİR; “ENGELLİLERİMİZİN EĞİTİM ALMASI
VE İŞ BULMASI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, dernek olarak birinci önceliklerinin engellilere eğitim imkanı sunarak onların istihdama katkı sağlamaları olduğunu belirterek, şunları söyledi; “Bilindiği gibi, biz bu çalışmayı geçtiğimiz yıllarda yapmış ve son derece verimli bir sonuç almıştık. Bu noktadan hareket ederek tekrar böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Ülkemizde zaman zaman Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) yapılmakta ve engelli memur alımı gerçekleştirilmektedir. Bizde bu doğrultuda Isparta’da engelli vatandaşlarımızı bilgisayar kullanmasını öğrenmesini sağlayarak hem bir meslek sahibi olmasını hem de gerek özel sektörde gerekse memur olmak isteyen engellilerimizin memur olmasını sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda, görme engellilerimize yönelik bilgisayar kursumuzu açtık.

“ZOR BİR SÜREÇ GEÇİRDİK AMA PROJEYİ
HAYATA GEÇİRMEYİ BAŞRADIK”
Tabiki, buradaki asıl amacımız, engellilerimizin üretken bir birey olarak engelsiz hale getirilmesi, her engellimiz kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarmalarını sağlamaktır. Derneğimizin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız bu çalışmanın projesi daha önce iki defa Ankara’dan dönmüştü. Ancak, biz bu konuda ısrarcı olduk ve projenin eksiklerini tamamlayarak tekrar gönderdik ve bu defa proje onaylandı.

“KURSUMUZUN ENGELLİLERİMİZİN İSTİHDAMINA
KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”
Son derece zor bir süreç geçirmemize rağmen görme engellilerimiz için projeyi hayata geçirmeyi başardık. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Temmuz ayında başladığımız kursumuz yaklaşık 4 ay sürecek ve Ekim ayı içerisinde sona erecek. Kursumuz sonunda kursa katılan 5 görme engellimiz bilgisayar öğrenmiş olacaklar ve sertifikalarını kendilerine takdim edeceğiz. Bu sertifikaların gerek özel gerek devlet kurum ve kuruluşlarında iş bulmalarına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.