Engelliler İçin, ‘Hissedilebilir Kaldırım’ Müjdesi

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, görme engelliler için kabartmalı hissedilebilir kaldırımı müjdelerken, halk otobüsleri ve çarşı merkezinde de engelliler adına yeni düzenlemeler yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Engelliler İçin, ‘Hissedilebilir Kaldırım’ Müjdesi

Ortopedik Engelliler Derneği’nde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, görme engelliler için hissedilebilir kaldırım yapacaklarını açıkladı.

Engelliler haftası nedeniyle belediye olarak engelli vatandaşları da unutmadıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, görme engelli vatandaşların çarşı merkezinde rahatça dolaşabilmesi adına belirli noktalarda kabartma uygulamasına gideceklerini söyledi.
Engellilerin kullanımına yönelik 3 adet tuvalet yaptıklarını kaydeden Şanlıtürk, bu tuvaletlerde, engelli vatandaşların araçlarını şarj edebilecekleri yerlerin de bulunduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, engelli kaldırımlarının da önümüzdeki haftadan itibaren tamamlanacağını dile getirerek, engelli vatandaşlar için belediye adına yapılacak tüml çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Şanlıtürk, “Halk otobüslerimiz engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik olarak artık düşük tabanlı oluyor. Engelli vatandaşlarımız, toplu taşıma araçlarını artık daha rahat kullanabilecekler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.