Engellilerin Eğitimi Bizim İçin Çok Önemli

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, engellilerin eğitimi konusunda başarılı çalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Engellilerin Eğitimi Bizim İçin Çok Önemli

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise, engellilere büyük önem verdiklerini söyledi. Yılmaz; “Isparta’mızda görme engelliler için diğer engelliler için eğitim sınıfları, eğitim okulları mevcut. Bu noktada örnek il sayılabiliriz” diye konuştu

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, ziyaretimizin sebebi görme engelli diğer engellilere eğitim anlamında Isparta’mızda vermiş olduğumuz değerlerden dolayı bizleri dikkate alarak dinleyerek engellilerin eğitimi konusunda göstermiş olduğumuz başarılı çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür etmek için ziyaret ettik dedi


Başkan Er açıklamasını ise şöyle sürdürdü; “Isparta’mızda görme engelliler için diğer engelliler için eğitim sınıfları, eğitim okulları mevcut. Bu noktada örnek il sayılabiliriz. Yahya Kemal Beyatlı İlk Öğretim Okulumuzda görme engelliler sınıfımız mevcut on tane görme engelli çocuğumuz eğitim almakta. Ailelere seslenmek istiyorum görme engelli çocuğunuz varsa burada eğitim almasını sağlayın. 2007’den bu yana bu on çocuğumuz eğitim aldıklarını hakikaten göstermektedir. Öğretmen konusu da çözülmüştür. Benim burada  özellikle üzerinde durmak istediğim engellilerin okul düzeyindeki eğitimlerinden ziyade mesleki eğitim anlamında eksikliğimiz mevcut .

Engellilerin özellikle görme engellilerin bir mesleği yok. Sadece okul eğitimi yeterli olmamaktadır çünkü bu insanlar çalışarak hayatlarını geçirmek zorundadır.


Engeliler için eğitim merkezlerinin çoğaltılması gerekmektedir maalesef ilimizde böyle bir merkez bulunmamaktadır. Yerel yöneticilerin yapması gereken bir yatarımla bu merkezi Isparta’ya kazandırmamız gerekiyor. Buradan yerel yöneticilere, Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum engellilere yapılacak her yatırım çok önemlidir bir nimettir. Engelliler için yapılacak hele eğitim anlamında engellilerin ailelerinin rahatlamasını sağlayacaktır. Bu gerçeği görmeleri gerekmektedir. Belediye Başkanımız 2009 seçimlerinden önce ziyaretlerde engelliler için çok kalıcı hizmetler yapacağım demesine rağmen iki yıldır maalesef engellilerle ilgili hiçbir çalışma görememekteyiz. Isparta’da görebiliyor musunuz bir engelli rahat dolaşıyor, alışverişini yapabiliyor ,sokağa çıkabiliyor mu yok çünkü fiziki alt yapı maalesef oluşmamış. Engellilerin dışarı çıkabilmesi için bir sebep oluşturulmamış. Bugün bizim Altı Nokta körler derneği olarak rahatça çalışacağımız bir mekanımız dahi yok. Bulunduğumuz büromuzda kalorifer tesisatı bulunmamaktadır. Elektrikli sobayla ısınmaktayız. Başka dernekler daha rahat belediyenin mekanlarında çalışmalarını sürdürürken bizler soğuk bir mekanda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kışın derneğimizi açamamaktayız. Yani bir mekanı dahi çok gören bir belediyemiz mevcut.


Platformlar engelli derneklerinin bir araya gelmesinden oluşur ve birbirleri ile iştirakler yaparlar. İlimizde birçok kere bir araya gelinmiştir. Fakat önemli olan platform oluşturup bir araya gelmek önemli değil, önemli olan kurumsal bazda engellilerin bin araya gelmesini gerekmektedir. Benim asıl isteğim Kent Konseyi gibi, engelliler meclisi gibi kurumsal bazda bir kurulun oluşması gerekmektedir. Bizim dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinleyecek bürokratlara, kurumlara ihtiyacımız var. Oralarda zaten biz derneklerimizi temsil edeceğiz” diye konuştu


“ENGELLİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise konuşmasında; “SSK’larla bir araya gelmenin çok yararı var. Kurum ve kuruluşları yönlendirmek açısından biz öneli olduğunu hep söylüyoruz.

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda görme engelliler sınıfı açılışında İsmail bey geldi, ihtiyaçları söyledi, ilgilendi ve bugün başarıyla yürüyor. Otistik Eğitim Merkezi kuruluşunda da bize aileler söyledi, yönlendirdi, fikir verdiler. Türkiye’de otistik eğitim merkezi açan iller arasında birinciyiz. Bizim felsefemiz; eğitim her engeli aşar. Herkesin okullu olması için gayret ediyoruz. 2005 yılında engelliler için özel insanlara ait sadece 6 okulumuz varken bugün 11 okulumuz var. Ayrıca tüm ilçelerimizde de özel rehabilitasyon merkezlerimiz var. Şuan 1500 kişi özel eğitim desteği almaktadır. Ayrıca 3 çocuğumuz da evde eğitim almaktadır. Bunun dışında bakanlığımızın en çok önem verdiği husus kaynaştırma eğitimi. Diğer çocuklarımızla birlikte eğitim vermeye gayret ediyoruz. Eğitim konusuna gerçekten önem veriyoruz, hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.