Erdoğan Beklenen EYT Açıklamasını Yaptı

EYT düzenlemesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıntıları açıkladı.

Yayınlanma:
Erdoğan Beklenen EYT Açıklamasını Yaptı

EYT düzenlemesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıntıları açıkladı. EYT'de yaş sınırı kalkarken, Cumhurbaşkanı, "Düzenlemeyi herkes için geçerli kılıyoruz" dedi.

Yeni yıla sayılı günler kala Türkiye'nin gündemindeki en önemli konulardan biri de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) idi.EYT düzenlemesinde sona gelinirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını duyurdu.

"Bugün ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesimin beklentilerini çözmüş olarak 2023'e girme kararlılığımızın son örneği olan EYT ile ilgili düzenleme müjdesiyle huzurundayım." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'nin kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"PRENSİP OLARAK 20 VEYA 25 YIL ÇALIŞMIŞ..."

Prensip olarak 20 veya 25 yıl çalışmış kişinin çalıştığı süreden çok daha uzun dönem emekli maaşı alabileceği sistemin sürdürebilir olmadığına inanıyoruz. Geçmiş yıllarda bunun acısı çok yaşanmıştır. Sistemin idamesine zarar vermeden ülke ekonomisi üzerine kaldıramayacak yükler bindireceği için uzun yıllar böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık.

85 milyon hep birlikte ortak geleceğimizi düşündüğümüz için konuyu derinlemesine incelemeden, hesabını kitabını sağlamca yapmadan herhangi taahhüt altına girmek istemedik.

Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu yüksek oranlı asgari ücret, memur ve emekli maaşı artışıyla gösterdik, gösteriyoruz. Asgari ücret rakamı da bu iradenin bir tezahürüdür.

1999 ÖNCESİ İŞE BAŞLAYAN ÇALIŞANLAR

1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşı ile beklentilerini karşılayan adımın müjdesi ile kendilerine desteğimizi sergileme yoluna gidiyoruz.

Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle birlikte sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum.

Her konuda her zaman olduğu gibi bu düzenlemeyi milletimiz için yapıyor ve adıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.