Erdoğan'dan 'Sokak Köpekleri' Açıklaması

Tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili yeni uygulama hayata geçiriliyor.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan 'Sokak Köpekleri' Açıklaması

Tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili yeni uygulama hayata geçiriliyor. G20 Bali Zirvesi sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır." dedi.

Bu konuda gerekli talimatları verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek." dedi. Orman Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmadan da bahseden Erdoğan, "Bütün illere uygulamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Sokaklarda başıboş şekilde dolaşan ve tehlike saçan hayvanlarla ilgili nasıl bir önlem alınacağı gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması nedeniyle 11 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Özellikle tehlike saçan sokak köpekleriyle belediyelere bir çağrı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Hayvanların yeri barınaklardır, sokaklar değil.

Böylece hem hayvanlar korunsun hem de vatandaşların güvenliği sağlansın" ifadelerini kullanmıştı. Endonezya'daki G20 Bali Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokaktaki hayvanların durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN NASIL BİR ÇALIŞMA OLACAK?"

Tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili nasıl bir çalışma olacak?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır." sözünü tekrarlarken, gerekli talimatları verdiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TALİMATLARI VERDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.