Eski Bakan Eroğlu: En Büyük Yatırımları Isparta’ya Yaptık!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu: En Büyük Yatırımları Isparta’ya Yaptık!

Yayınlanma:
Eski Bakan Eroğlu: En Büyük Yatırımları Isparta’ya Yaptık!

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehre gelen Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ziyaretine AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve partililer de eşlik etti. Ziyarette Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şehre yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verirken, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.Pandemi sürecinin hareket kısıtlılığına neden olduğunu kaydeden Eroğlu, bu süreçte ziyaretlerde bulunamadıklarını ifade etti.

EN BÜYÜK YATIRIMLARI ISPARTA’YA YAPTIK!

Isparta’ya ziyaret sözü olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Isparta’ya 4G diyorum. Göller diyarı, güller diyarı, göletler, barajlar diyarı ve gönüller diyarı. Gönüller diyarı Isparta’da bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Verimli çalışmayan bir atık su arıtma tesisi vardı. Başkanımız azimle o tesisi çalıştırdı. Çok duygulandım ve gurur duydum. Ben Isparta’nın bir neferiyim her zaman emrinizdeyim. Isparta benim gönül şehrim. En büyük yatırımları Isparta’ya yaptık. Burada 144 dere, 21 baraj, 7 göleti bitirdik. 30’un üstünde yapacağız diye söz vermiştim. Şuanda 9 tanesi de bitmek üzere. Onları da takip edeceğim. Bu baraj ve göletlerle Isparta bir rekora imza atıyor. Sulamalarla ilgili de burada önemli katkı sağlandı. Burada meyvecilik gelişti. Isparta’dan dünyaya meyve ihracatı yapıyoruz, Türkiye’nin her yerine de gidiyor. Bu bakımdan gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Eğirdir Gölü’nden su alınmasının ciddi elektrik maliyeti olması nedeniyle Darıderesi-1 projesini yaptıklarına değinen Veysel Eroğlu, Darıderesi-2’nin de temelini attıklarını ve projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Eroğlu, “Burada daha temiz ve enerji sarfiyatı olmadan su temini edilmiş olacak. 144 dereyi ıslah ettik. Daha da vardır mutlaka. Yeni projeler için de birlikte çalışmaya her zaman hazırım. Burası gönül şehrimiz. Benim bakanlık dönemimde Isparta’ya 5 milyar liradan fazla yatırım yapıldı. 422 bin 845 dekar araziyi sulamaya açtık. Bunun çok büyük faydası oldu. Çiftimize her yıl ilave 634 milyon lira cebine para giriyor. Meyveciliğin gelişmesinde sulamanın rolü var. Ağaçlandırma, ormancılık, bal ormanları konusunda belki ilkleri burada başardık. Isparta’da orman köylüleri çok fazla. Onlara ormanlık alanları kura çekimiyle tahsis ettik. 3 yılı bakımı, masrafları devlete ait, geliri 49 yıl orman köylüsüne ait olmak üzere ceviz gibi gelir getirici türleri yetiştirmelerini sağladık. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmiş olduk” ifadelerinde kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum