Eski Kıyafetleri Günümüze Uyarlıyorlar

Isparta El Ele Derneği yine Türkiye’de ve Dünya’da eşine rastlanılmamış sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Dernek Başkanı Canan Aydın’ın dahiyane fikri ile eski ve kullanılmayan kıyafetler günümüz kreasyonuna uygun hale getiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2022 11:02
Eski Kıyafetleri Günümüze Uyarlıyorlar

Isparta El Ele Derneği yine Türkiye’de ve Dünya’da eşine rastlanılmamış sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Dernek Başkanı Canan Aydın’ın dahiyane fikri ile eski ve kullanılmayan kıyafetler günümüz kreasyonuna uygun hale getiriliyor.

Bu sayede sandıkta ya da evlerin bir köşesinde kaderine terk edilmiş kıyafetler, modernleştirilerek yeniden değerlendiriliyor. Bugüne kadar uyguladığı sosyal sorumluluk projeleriyle binlerce insanın umudu olan Isparta El Ele Derneği, şimdi de yıllardır sandıkta bekletilen ya da kullanım ömrünü çağın gerisinde kaldığı düşüncesiyle kullanmadığınız kıyafetlerinizi geri dönüşüm ile günümüz modasına uyduruyor.

Öyle ki eski gömleklerini, etekleriniz, şalvarlarınız, örgüleriniz, kravatlarınız, ceketleriniz ve aklınıza gelen bütün kıyafetlerinizi en şık hale getiriliyor. Konuyla ilgili olarak El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın proje hakkında şu bilgileri verdi: “2. el olarak tabir ettiğimiz temiz ve sağlam giysi ve diğer tekstil ürünlerimizi ‘Yeni Giysiler Üretim’ projemiz kapsamında yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Yani eski kreasyon ile günümüz kreasyonunu buluşturuyoruz. Annelerimizin ve diğer aile büyüklerimizin çeyizlerini yok olmaktan kurtarıyoruz. Konseptimizi hazırladık. Kreasyon tasarımlarını Canan Aydın olarak ben üstlendim. İşin ehli, tek işi de terzilik olan bir tane de bayan çalışanımız var. Bu projenin ülkemizde örneğinin olmadığı tespit ettik. Dünya genelinde olup olmadığına dair de araştırmalarımız sürüyor. Şu anda modacılar geçmişi günümüze uyarlıyor ama bizim projemiz geçmiş kıyafetleri günümüz modernizasyonuna uygulamak üzere” dedi.

23 NİSAN’DA DEFİLE YAPILACAK

Başarılı girişimci ve yönetici Canan Aydın, geçmişin günümüze uyarlanması projesi kapsamında 23 Nisan 2022 Cumartesi günü açılacak olan Isparta Meydan AVM’de (ITKM) defile yapılacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Aydın: “Şimdilik 150 parçalık kreasyonumuz mevcut. Sayımız artacak. 23 Nisan tarihinde halkımızın beğenisine de sunacağız. Ben el işlerine meraklı birisi olarak bu projenin çok iddialı bir proje olduğunu belirtiyorum. Gerçek geri dönüşüm projelerinden bir tanesi budur. Belirttiğimiz üzere modacılar geçmişi günümüze uyarlıyor. Biz ise kullanılan eşyaları modernleştirerek günümüze uyarlıyoruz. Bununla ilgili katalog çekimlerimiz olacak. Modacılara ulaşacağız. Bu proje devamlılığı olan ve bitmeyecek bir proje” dedi.

eskikiyafet_1.jpg

eskikiyafet_2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.