Eski Özel İdare Binası İçin Halk Oylaması Yapılacak

Yaklaşık 6 yıldır görüşmeleri süren binanın kaderi Vali Memduh Oğuz’un girişimleri ile nihayet belirleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2011 10:29
Eski Özel İdare Binası İçin Halk Oylaması Yapılacak

2005 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan eski İl Özel İdare binasının yeniden yapılma hedefi adeta yılan hikâyesine dönmüştü. Yaklaşık 6 yıldır görüşmeleri süren binanın kaderi Vali Memduh Oğuz’un girişimleri ile nihayet belirleniyor. Konu dün Vali Oğuz’un da katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında görüşüldü.

33 İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ İMZA ATTI
Yaklaşık 50 yıldır kent merkezinde boy gösteren bina ile ilgili vatandaşlar arasında çeşitli spekülasyonlar oluştuğunu belirten İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, iktidar ve muhalefet il genel meclisinin üyelerinin imzası ile binanın biran evvel yapılması için önerge sundu. Özdemir önergesinde şu görüşlere yer verdi: “01.01.2006 tarihinden buyana atıl durumda olan binanın, ticari sahaya çevrilmesi, kat irtifakı gibi kanunen uygulanması gereken hususlar düzeltilmesine karşın herhangi bir çalışmanın yapılmaması halkın nazarında çeşitli spekülasyonlara neden olmuştur. Bu durum; keyfi ve özel maksatlı bekletiliyor gibi bir takım söylemlere maruz bırakılmıştır. Ortak akıl doğrultusunda ne yapılmasının tartışılması ve araştırma yapılması husussunu İl Genel Meclisinin takdirlerine arz ederiz.”

“ÖNCEKİ PROJE YANLIŞ”
Kendisinden önceki dönemde yapılan projeyi yanlış bulduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, söz konusu alana katlı otopark yapılması ile ilgili görüşlere de katılmadığını açıkladı.

Eski il özel idaresinin bulunduğu alana çarşı veya beş yıldızlı otel yapılabileceğini belirten Vali Oğuz, “Isparta’da çok ciddi konaklama eksikliği var. Bu açığı kapatmamız gerekir” dedi. Oğuz şöyle konuştu: “Buranın atıl durumda olmasına benimde gönlüm razı değil. Daha önce alışveriş veya kat oto parkı gibi projeler yapılmış. Oto park veya alışveriş merkezi gibi binalar her yerde yapılabilir. Eğer buraya sadece oto park amaçlı bina yapılacaksa yeşil alan olarak bırakılması daha iyi. Eksikliklerimizi, önceliklerimizi en iyi şekilde tespit ederek kaynaklarımızı da buna göre kullanmalıyız. Benim şahsi düşüncem; buranın şehir merkezine yakışır biçimde konaklama tesisi olmasıdır. Çünkü şehrimizde konaklama eksikliği var. Bu şehrin valisi olarak bunu kabul edebilmem mümkün değil. Büyüklü küçüklü konaklama yerlerimiz olmalı. Turizmi teşvik edebilmemiz için bu sorunu çözmeliyiz.

Önümüzdeki hafta Burdur’da yemin töreni var, haftalar öncesinden, aylar öncesinden otellerdeki en iyi yerler şimdiden dolduruldu. Alın size pazar, orası da Isparta için açık bir pazardır. Buraya sadece 26 kilometre uzaklıkta bir yer. 5 yıldızlı otel temeli atıldı ama bu yerli değil, birkaç tane 5 yıldızlı otel ve bununla birlikte butik oteller olmalı. Çünkü Isparta’da bu potansiyel var. 50 bin öğrencisi olan bir üniversiteye sahibiz, askeri birliklerimiz var, üretimimiz var, ticaret yapılıyor, ama dışarıdan gelen bir misafirimizi yatırabileceğimiz güzel bir mekânımız yok.”

İKİ AY İÇERİSİNDE BİNAYI YIKMALIYIZ
Binanın iki ay içerisinde yıkılması gerektiğini vurgulayan Vali Oğuz, yıl sonuna kadar da yapılacak projenin inşaatının tamamlanabileceğini söyledi. Vali Oğuz, “Daha öncede söylediğim gibi bu benim şahsi düşüncem, Değişik fikirleri olan varsa onları da dinleyelim. Eğer otel fikri benimsenirse burayı 2 ay içerisinde yıkalım ve yılsonuna kadar ivedilikle otelimizi yapalım” dedi.

Doğru kararı vermek için otel veya çarşı projelerini Isparta kamuoyuna sunacaklarını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, yapacakları bir anket çalışması ile son kararı vereceklerini dile getirdi.

33 İl Genel Meclis üyesinin verdiği önerge oy birliği ile gündeme alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum