Esnaf Diken Üstünde

Esnaf Diken Üstünde

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2015 15:52
Esnaf Diken Üstünde

Gül Küçük Sanayi Sitesindeki esnaflar sonbahar yağışları ile birlikte kara kara düşünmeye başladı. Gül Küçük Sanayi Sitesinin kanalizasyon hattına yeni yapılan diş hastanesi ve yapımı devam eden şehir hastanesi kanalizasyonlarının bağlanması sonucu yağmur yağdığından hattın yükü kaldırmadığını söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “yağmur yağdığından logar kapaklarından sular fışkırıyor. 3 nolu giriş ve o bölgedeki dükkanları su basıyor. Konuyu sorduğumuz Belediye yetkilileri DSİ tarafından modülmer yanındaki kanala taşıyıcı yağmur hattı bağlantısı kurulması gerektiğini söylediler. Daha önce yol terki yapmayan DSİ şimdi de sanayi esnafını sular altında bırakacak” dedi.


Yeni yapılan ağız ve diş sağlığı hastanesi ile yapımı devam eden şehir hastanesinin kanalizasyon hatlarının Gül Küçük Sanayi Sitesi altyapısına bağlanması sanayi içinde ve çevresinde yağmur yağdığından su taşkınları oluşmasına neden oldu. Yaz yağmurlarında etkisini gösteren hat yoğunluğu nedeniyle Gül Küçük Sanayi Sitesi 3 nolu girişi, marangozların yer aldığı bölümdeki dükkanlar ile Eğirdir yolu bağlantısı sular altında kaldı. Kanalizasyon hattında oluşan yoğunluğun hastanenin faaliyete geçmesi ile daha da artacağı düşünülüyor.

SORUMLU KİM?
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi sorunun çözümü için yetkilerle yazışmalar yaparak çözüm arayışlarını sürdürüyor. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile yazışmalar yaparak soruna çözüm arayan Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “burada ciddi bir sıkıntı var. Esnafımızın dükkanları ve yollar yağmur yağınca sular altında kalıyor. Bugün böyle ise yarın hastaneler açılınca dükkanlarımızı su değil kanalizasyon basacak demektir. Sorunun çözümü için Belediye Başkanlığı ile yazıştık. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Migros Kavşağı ile Modülmer arasında bir yağmur suyu tahliye kanalı bulunmadığını söyledi. Bu tahliye kanalını DSİ’nin yapması gerekiyor. Esnaflar olarak gerekli önlemin bir an evvel alınmasını istiyoruz. aksi takdirde Eğirdir yolu dahil kış aylarında her taraf kanalizasyon altında kalabilir” dedi.

SAV GİRİŞİNDEKİ KOKU BURAYA GELİR
Önlem alınmaması halinde yıllardan beri şikayet konusu olan Sav girişindeki kötü koku sorunun şehrin Eğirdir girişinde de yaşanabileceğini belirten Boyacı “DSİ halen yol terkini de yapmış değil. Sanayinin komşusu olan bir kamu kurumunun bize diğer kurumlardan daha fazla yardımcı olmasını beklerdik. Belediye bu yolu açtı. Migros kavşağında meydana gelen kazalar yüzde 75 azaldı. O nedenle açılan yolun daha işlevsel hale gelmesi için DSİ'nin bir an önce yol terkini yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

281. CADDE AÇILSIN ARTIK
İmar planında görülmesine rağmen bir türlü açılamayan 281. cadde sorunun da çözümünü beklediklerini hatırlatan Boyacı “şimdi seçim dönemi olunca milletvekili adaylarımız sık sık ziyarete geliyor. Bizim en önemli beklentimiz yıllardır açılması için çaba harcadığımız demiryolu üzerinden geçen 281. caddenin açılmasıdır” ifadelerini kullandı.
Bahse konu 281. caddenin İmar planında işlenmiş olduğunu söyleyen Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “281. Caddenin trafiğe açılması Migros kavşağındaki trafiği rahatlatacak. Askeri Hastane ile Kolçelik kavşağı arasında bağlantı olacak. Aynı zamanda iki kardeş sanayiyi birbirine bağlayacak. Bu yolun açılmasını iki sanayi sitesi de dört gözle bekliyor. İmar da gösterilen bu caddenin bir an önce açılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.