Esnafa Sıfır Faizli Kredi İçin Yeni Fırsat

Esnafa Sıfır Faizli Kredi İçin Yeni Fırsat

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2017 16:40
Esnafa Sıfır Faizli Kredi İçin Yeni Fırsat

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, KOSGEB'in sunduğu sıfır faizli 50 bin TL kredi desteğinden faydalanamayanlar için yeni bir fırsat verildiğini bildirdi. ,
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili, EKK Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafları yakından ilgilendiren KOSGEB kredisi hakkında müjdeli bir haber verdi. Daha önce verilen sıfır faizli 50 bin TL kredi desteğinden herkesin faydalanamamasından doğan sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Tural, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu'nun girişimiyle KOBİ'lere yeni bir şans tanındığını söyledi. Tural, şu açıklamayı yaptı: 15 BİN KOBİ FAYDALANDI "Bilindiği üzere, KOSGEB tarafından 50 bin TL üst limitli sıfır fizli işletme kredisi faiz desteğine talep çok yoğun olmuş ve krediye başvuran 24 bin 980 işletmeden sadece 15 bini bu krediden yararlanabilmiştir.

ESNAFIN TALEBİ İLETİLDİ

Konuya ilişkin olarak teşkilatımızdan krediye başvuru süresinin kısalığı ve başvuru yapanların da krediden yararlanamaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar tarafımıza iletilmiş olup, konu konfederasyonumuzca kredinin yenilenmesi ve başvurunun tüm esnaf ve sanatkarların krediden yararlanabilmesi yönünde ilgili makamlara iletilmiştir.

SIFIR FAİZLİ 50 BİN TL

Bu gelişmeler çerçevesinde, kredi faiz desteklerinin 2017 yılında da devam edeceği ve şartları taşıyan işletmelerin bu desteklerden yararlanabileceği açıklanmıştır. Bu bağlamda, KOSGEB tarafından bir kez daha KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ'lere, yine aynı şekilde 50 bin TL üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği verilecektir.

DAHA ÖNCE BAŞVURUSU OLANLAR ALABİLECEK

2016 yılı Aralık ayında verilen KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine başvuruda bulunmuş, 2444.980 işlemeden söz konusu krediyi kullanan işletmeler hariç olmak üzere, gerekil şartları taşıyan tüm işletmelerin bu destekten yararlanmaları konusunda KOSGEBİcra Kurulu yetkilendirilmiştir. KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine yeni başvuru alınmayacaktır. Ayrıca, teminat sıkıntısı çeken işletmeler Kredi Garanti Fonu'na başvurabileceklerdir. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum