Evde Bakım Hizmeti Hasta ve Yakınlarını Memnun Ediyor

Eğirdir İlçesi Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi 'sağlıkta Dönüşüm Programı' Kapsamında 7 Hastaya Evde Bakım Hizmeti Veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2011 16:26
Evde Bakım Hizmeti Hasta ve Yakınlarını Memnun Ediyor

Eğirdir ilçesi Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında 7 hastaya evde bakım hizmeti veriyor.

Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Ocak 2011'de uygulamaya başlanılan 'Evde Bakım Hizmeti' özellikle yatalak hastalar için önemli kolaylık sağlıyor. Evde Bakım Hizmeti ile yatalak, bakıma muhtaç, hastaneye ulaşması zor olan hastaların muayene ve tedavileri sağlık görevlileri tarafından evlerinde veriliyor.

Doktor yüzü görmeyen hastaların ayağına kadar gittiklerini belirten Başhekim Yardımcısı Orhan Akpınar, "Hastalar yapılan hizmet ve tedaviden oldukça memnun oluyor. Aile hekimleri ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Aile hekimlerinden evde bakıma ihtiyacı olan hastaların listesini alıyoruz. Daha sonra bu hastaları evlerinde ziyaret ederek hizmet vermeye başlıyoruz. Görevli sağlık ekibi tarafından düzenli olarak belirli aralıklarla evinde kontrol edilen hasta, gerekli görüldüğü takdirde tahsis edilen ambulanslarla hastaneye götürülebiliyor." bilgisini verdi.

Hastaları sağlık problemleri yanı sıra sosyal yönden de takibe aldıklarını söyleyen Orhan Akpınar, şöyle devam etti: "Evde bakım ünitesini kurarak yatağa bağımlı, destekli de olsa yürüyemeyen hastaları yerinde ziyaret ederek gerekli tedavileri yapılmasının yanı sıra sosyal yönden de hastaların ihtiyaçlarını tespit ederek sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini amaçlıyoruz."

Evde bakım ünitesinde 2 pratisyen doktor, 1 fizik tedavi uzmanı, 1 diyetisyen, 1 psikolog, 2 hemşire ve 1 sağlık memuru ile hizmet verdiklerini belirten Akpınar, "Yıl sonuna kadar bu hizmetleri ilçe geneline yayarak Eğirdir, kasaba ve köylerinde yaşayan bakıma muhtaç ve yatalak olan herkese ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.