Evine Taşınamadan Hayatını Kaybetti

Tokmacık beldesinde yıkılmak üzere bir evde yaşam mücadelesi veren 71 yaşındaki kişi, Yalvaç Kaymakamlığının kendisi için yaptırdığı yeni eve taşınamadan kalp krizi geçirerek, yaşamını yitirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2010 16:37
Evine Taşınamadan Hayatını Kaybetti

Yalvaç ilçesine bağlı Tokmacık beldesinde yıkılmak üzere bir evde yaşam mücadelesi veren 71 yaşındaki kişi, Yalvaç Kaymakamlığının kendisi için yaptırdığı yeni eve taşınamadan kalp krizi geçirerek, yaşamını yitirdi.

Eşini 20 yıl önce kaybeden ve hiç çocuğu olmayan İsmail Yörükoğlu (71), anne ve babasından kalan tek odalı kerpiç evde yaşamını sürdürürken eski Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan tarafından farkedildi.

Kaymakam Taşdan'ın girişimleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden Yörükoğlu için yeni bir evin yapımına başlandı. Ekim ayında inşaatına başlanan evi sık sık ziyaret eden Yörükoğlu, 26 Aralık'ta geçirdiği kalp krizi yüzünden yaşamını yitirdi.

Tokmacık Belediye Başkanı Mevlüt Yürekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmail Yörükoğlu'nu neredeyse her gün yeni yapılan evine giderken gördüklerini ve sevincine tanıklık ettiklerini söyledi.

Yörükoğlu'nun çok mutlu olduğuna dikkati çeken Yürekli, ''Oturduğu ev yıkılmaya yüz tutmuş bir binaydı. Ölümünden 10 gün önce yeni evinde baygınlık geçirmiş ve ustaların yardımıyla evine dönebilmiş. 26 Aralıkta öldüğünü duyunca çok üzüldüm. Hayalini kurduğu evinde bir gün bile oturamadan yaşamını yitirdi. Şimdi bu evi kaymakamlığımızın da uygun göreceği başka bir yoksul aileye tahsis edeceğiz'' dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.