EYT’li 10 Vatandaşa Temsili Tören Düzenlendi

Isparta SGK İl Müdürlüğünde EYT kapsamında emekliliğine kavuşan ilk 10 kişiye temsili tören düzenlendi.

Yayınlanma:
EYT’li 10 Vatandaşa Temsili Tören Düzenlendi

Isparta SGK İl Müdürlüğünde EYT kapsamında emekliliğine kavuşan ilk 10 kişiye temsili tören düzenlendi. Törende konuşma yapan Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, EYT başvuru müracaatında sadece depremzedelere öncelik verdiklerini söyledi.

Resmi Gazete’de 03/03/2023 tarihinde 7438 sayılı Kanunla yayımlanan; 08/09/1999 (dahil) tarihinden önce çalışmaya başlayanların emekliliğe hak kazanma koşullarından sigortalılık süresi ve/veya prim ödeme süresi/hizmet yılı koşulu korunarak, 23/05/2002 tarihindeki hizmet sürelerine bakılmaksızın tüm sigortalılar (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Banka Sandıklarına tabi olarak çalışmaya başlayan) bakımından emeklilik yaş koşulu kaldırılmıştı.

Bu haberin üzerine EYT bekleyen binlerce insan Türkiye’nin dört bir köşesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Isparta’da ise geçen hafta SGK binasının önünde oluşan umut kuyruğunun sonuçları dün düzenlenen törenle taçlandırıldı. Tören, emekli olmaya hak kazanmış ve maaşa bağlanmış kişilere özel Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz öncülüğünde yapıldı.

Temisli törende açıklamalarda bulunan Karagöz, “Isparta’da binlerce kişin EYT başvuru kapsamında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde ilerlettik. Kişinin dosyasına göre yürüttüğümüz çalışmalarımızın bazıları sonuçlandı. Bugün burada toplanma amacımız da emekliliğine kavuşan birkaç vatandaşımızı tebrik etmek ve onların bu özel anını taçlandırmak istedik.

Çalışmalarımız da hiç kimseyi kayırmadan, tanıdıklarımıza öncelik tanımadan tamamen eşit bir şekilde sürdürdük. Ancak şunu söylemekte fayda var ki bu eşitlik kapsamında emekliliğe bağladığımız vatandaşlarda depremzedeler önceliğimiz oldu.

Türkiye’yi hatta dünyayı kasıp kavuran, verdiğimiz can kayıplarıyla yüreğimizin dağlandığı deprem felaketinden ötürü şehrimize gelip EYT başvurusunda bulunan vatandaşlarımız tabi ki önceliğimiz oldu. En azından tanıdığımız bu öncelik sırası ile onarın yüzünde oluşan bir tebessüme vesile olabilmek bizim içinde büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Diğer vatandaşlarımızında işlemlerini hızlı bir şekilde yaptığımıza emin olsunlar. Emekliliğine kavuşan bütün vatandaşlarımıza tekrardan hayırlı olsun diliyorum. paralarını mutlu, sağlıklı günlere harcamalarını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum