Ezber bozan iddialar

Ezber bozan iddialar

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2019 09:23
Ezber bozan iddialar

Önceki gün Türk Ocaklarında yapılan konferansta ‘ÖN-TÜRK’ tarihçileri, Türklerin tarihi konusunda ezber bozdular.

Tarih kitaplarında anlatılanın karşısında yer alan yazar ve tarih araştırmacısı Yusuf Bilge Büyükboyacı ‘Ergenokonu altaylarda, Urallarda aramayın. Bu uygarlığın gerçek adresi Yalvaç Yarıkkaya’dır’ iddiasında bulundu. ‘ÖN-TÜRK’LER’İN’ varlığının buzul çağ sonrası Nuh Peygamberden sonra başlayan bir uygarlık olduğunun altını çizen araştırmacı yazar Yusuf Bilge Büyükboyacı açıklamalarında şunlara yer verdi.’ Son günlerde Anadolu topraklarında ki kazılarda Göbeklitepe’nin ortaya çıkışı ile ‘ÖN-TÜRK’LER’İN’ 12 bin yıl öncesine dayanan bir Türk uygarlığının varlığı artık yadsınmaz bir gerçek. Kazılarda ortaya çıkan taşların üzerindeki tamgalar, yazıtlar ve şekiller aynı zamanda. ‘ÖN-TÜRK’LER’İN’ varoluş süreci MÖ 3-4 bin yıllara dayanmaktadır.

Türklerin Oğuz boylarından geldiği doğrudur. Bu da 6 binli yılları yani bakır çağını işaret ediyor. Türklerin Ergenekon destanı araştırıldığında Ergenekonun gerçek adresinin neresi olduğuna gelince Altaylarda Urallarda aramayalım. Ergenekonun haritadaki gerçek yeri Yalvaç’ın Yarıkkaya mevkiidir.   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.