Fatih Mahallesinde Fetih Kutlaması

Isparta'da Fatih Mahallesi'nde İstanbul'un fethinin yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2011 17:15
Fatih Mahallesinde Fetih Kutlaması

Isparta'da Fatih Mahallesi'nde İstanbul'un fethinin yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 558'inci yıldönümünün kutlandığını ve bu tarihin Türk Milleti açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet'in milli şuura sahip çıkan ve buna göre hareket eden bir lider olduğunu anlatan Günaydın, günümüzdeki ise ülkenin stratejisi açısından önemli olan değerlerinin ise elden çıkarıldığını, satıldığını kaydetti. Milli şuuru kaybetme noktasına gelindiğini ifade eden Günaydın, "İşte bunun örneğini Isparta'da yaşadık. Göreve geldiğimiz günlerde hiç beklemediğimiz borçlarla karşılaştık. Belediyemizin değerlerinin satıldığını ve elden çıkarıldığını gördük. Ispartamızın dağları taşları katma değer yüklü. Ama ne yazık ki geçmiş dönem bu değerlerimizin tamamı satılmış elden çıkarılmıştı" dedi.

Kendisi döneminde Isparta'da yapılan çalışmaları aktaran Günaydın, işsizlik sorununu çözmek için fabrika kurduklarını belirtti.

MHP Isparta Milletvekili Adayı Süleyman Nevzat Korkmaz da, milletleri ayakta tutan bazı hasletler bulunduğunu ve hasletler gelecek nesillere aktarıldığı sürece milletlerin geleceğe güvenle bakabileceğini kaydetti.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Sevil de, her yıl İstanbul'un fethinin yıldönümünde Fatih Mahallesi'nde bu tür etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.