Femoral By-pass İle Yüzleri Güldü

Bacaklarında oluşan ağrıdan dolayı yürüyememe şikayeti yaşayan iki hasta Isparta Özel Şifa Hastanesi Kalp Damar Cerrahi servisinde gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası, sağlığına kavuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2015 11:50
Femoral By-pass İle Yüzleri Güldü

Isparta Özel Şifa Hastanesi başarılı iki ameliyatın daha altına imza attı.

Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şenol Gülmen, bacağa giden atardamarlarda ki tıkanıklık nedeniyle yürüyememe şikayeti başlayan her iki hastayı, yaptığı Femoral Baypass ameliyatı sonrası eski sağlıklı günlerine kavuşturdu.

Gün içinde bacağında şiddetli bir sancı hisseden ve daha sonra yürüyemeyen 60 yaşında ki Muammer Özdemir (60), Isparta Özel Şifa Hastanesi Kalp Damar Cerrahi polikliniğine başvurdu. Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şenol Gülmen yaptığı muayene ve tetkikler sonucu bacağa giden atardamarlarında tıkanıklık tespit etti.

Damar tıkanıklığının giderilmesi amacıyla hastaya Femoral Baypass ameliyatı yapılmasına karar veren Doç. Dr. Gülmen, yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Ameliyat sonrası, ağrılarından kurtulan ve en önemlisi tekrar yürüyebilmenin mutluluğunu yaşayan Muammer Özdemir, ‘Şenol Gülmen hocamızdan Allah razı olsun. Tekrar yürüyebilme umudumu kaybediyordum ki, yapılan başarılı ameliyat sonrası t ekrar sağlığıma kavuştum. Bunun verdiği mutluluk tarif edilemez’ diyerek sevincini paylaştı.

Aynı şikayetlerden dolayı Özel Şifa Hastanesi Kalp Damar Cerrahi polikiniğine başvuran Mevlüt Çakır da sağlıklı bir şekilde taburcu olan hastalardan biri. Hipertansiyon hastası olan ve aut yırtığı kronik düzeye ulaşan Çakır, 5 m yol dahi yürüyemez halde hastaneye başvurdu.

Mevlüt Çakır, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şenol Gülmen tarafından yapılan başarılı ameliyat sonrası tekrar sağlığına kavuştu. Akut arter tıkanıklığının acil bir hastalık olup hemen tedavi edilmesi gerektiğine işaret eden Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şenol Gülmen kaybedilen her saatin bacak kaybı ve ölüm riskini artırdığına değindi. Gülmen ‘ her iki hastamızda sağlığına kavuştu. Ancak bundan sonra yaşam kalitelerine çok daha özen göstermeleri gerekmekte. Hastalığa en önemli etkenlerden biri olan sigaranın bırakılması şart. Beslenmelerine çok daha dikkat etmeliler’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.