Fırtına Enerji Nakil Hatlarına Zarar Verdi

TEDAŞ’tan yapılan açıklamada, Çarşamba günkü fırtına sonucu çok sayıda enerji nakil hattının zarar gördüğü belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2012 16:50
Fırtına Enerji Nakil Hatlarına Zarar Verdi

Çarşamba günü İlimizde etkili olan şiddetli lodos elektrik hatlarına zarar verdi. Konuyla ilgili TEDAŞ’tan yapılan açıklamada, Çarşamba günkü fırtına sonucu çok sayıda enerji nakil hattının zarar gördüğü belirtildi.

İlimizde geçtiğimiz günlerde yaşanan son yılların en şiddetlisi fırtına sonrası enerji nakil hatları da büyük zarar gördü. Konuyla ilgili olarak TEDAŞ’tan yapılan bilgilendirmede şu görüşlere yer verildi:

“Isparta Kent merkezi ve İlçelerinde yaşanan fırtına çok sayıda enerji nakil hatlarına da zarar vermiştir. 17.04.2012 günü gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve zaman zaman saatteki hızı 120 Km.hıza ulaşan fırtına sebebiyle ağaçların enerji hatları üzerine devrilmesi, kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan çatılar enerji hatlarının zarar görmesine ve tel kopmalarına sebep olmuştur. Isparta Kent merkezinde meydana gelen arızalara mevcut arıza ekipleri ve takviye ekiplerle müdahale edilerek kısa süreli kesintiler dışında önemli arızaların önüne geçilmiştir. Zaman zaman tel kopmaları ve direk kırılmalarından dolayı, halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak amacıyla kesintiler yapılmak durumunda kalınmıştır. Yine kuvvetli fırtına Yenişarbademli İlçesine enerji sağlayan Şarkikaraağaç-Yeşişarbademli enerji nakil hattında 6 adet direğin kırımına sebep olmuştur. Bu nedenle Yenişarbademli ilçesi ile bağlı Gülkonak Köyü,Şarkikaraağaç, Yalvaç,Senirkent,Eğirdir, Aksu, Sütçüler İlçelerine bağlı bazı köylerinde enerji kesintileri olmuştur.arızaların giderilmesi için TEDAŞ Çalışmaları aralık verilmeksizin devam etmektedir.”


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.