Fizyoterapistler Ankara’ya Ziyarette Bulundu

Hafta başında çeşitli illerden Ankara’ya giden fizyoterapistler Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’la görüşmede bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2013 13:27
Fizyoterapistler Ankara’ya Ziyarette Bulundu

Fizyoterapistler henüz yönetmenliği çıkmamış olan meslek yasasından dolayı yaşadıkları sorunları konuşmak için Ankara’da görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmeler sonucunda yönetmeliğin en kısa sürede çıkacağı sözü alındı.

Öncesinde Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’i ziyarette bulunan Fizyoterapistler burada sorunlarını tartıştı. Yakın zamanda gündemde olan uzaktan eğitim ile ilgili açıklama yapan Metin Memiş; “Bazı yanlış anlaşılmalar sonucu bu olaylar yaşandı. Devletin sorunu insan kaynakları sorunudur. Ülkemizde eğitimini en iyi şekilde almış, donanımlı fizyoterapistler bulunuyor. Fizyoterapistlerin yüksek lisans konusunda motive edilmesi ve gerekli düzenlemeler yapılarak doğru hakların sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.



Daha sonrasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’la yapılan görüşmeye Manuel Terapistler Derneği Başkanı Uzm. Fzt. Osman Şahin ve TFD Isparta İl Temsilcisi Uzm. Fzt. Erkan Alp katıldı.

Fizyoterapistlerin bilinen sorunlarının tartışılmasıyla başlanan toplantıdan olumlu sonuçlar alındı. Manuel Terapistler Derneği Başkanı Uzm. Fzt. Osman Şahin kendi hazırlamış olduğu İngiltere, Amerika gibi ülkelerdeki Manuel Terapi kliniklerinin örneklerine benzer uygulamaların Türkiye’de de pilot bölgelerde uygulanabilmesi için proje ve çalışmaları sundu.

“Yönetmelik en kısa sürede çıkacak”
TFD Isparta İl Temsilcisi Uzm. Fzt. Erkan Alp, 2,5 yıldır çıkmayan yönetmelik ve mesleki uygulamaların hala tanımlanmamasının getirdiği sorunları Tosun İle paylaşarak bu sorunların bir an önce giderilmesini istedi. Toplantıda ayrıca Manuel Terapinin fizyoterapistlerin işi olduğu ve Alternatif Tıp yasasının içinde olması gerektiği belirtildi.

Fizyoterapistleri dinleyen Nihat Tosun; “Yönetmeliğin en kısa sürede fizyoterapistlerin lehine çıkacaktır. 8000 fizyoterapisti mağdur etmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum