Fizyoterapist'lerden Çağrı Var!

Türkiye Fizyoterapistleri'nin son bir kaç gündür sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya çok sayıda kişi tarafından destek buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2013 16:28
Fizyoterapist'lerden Çağrı Var!

Fizyoterapistlik, gelişmiş ülkelerde en iyi meslekler sıralamasinda 9.sırayı göğüsleyen bir meslek grubu. Türkiyede ise yasal hakları güvence altında olmayan bir meslek grubu olmaktan kurtulamıyor bir türlü.

Türkiye Fizyoterapistleri, sosyal medyada başlatıp alanlara çıkma kararını aldıkları, bir sitem süreci yaşıyor son günlerde.

Peki Türkiye Fizyoterapistleri Ne İstiyor?
Sosyal Medya üzerinden topladığımız bilgilerle fizyoterapistlerin şikayet ve istekleri ise şöyle; "Fizyotetapistlik, gelişmiş ülkelerde en iyi meslekler sıralamasinda 9.sırayı göğüsleyen, ülkemizde ise yarım asır kanununu bekleyen ve ardından içeriğiyle umutlandırılarak beklemeye alınan meslek grubu.
Nisan 2011 tarihinde meslek yasası çıkmasına rağmen aradan geçen 2,5 yıl içerisinde yönetmeliğimiz hala çıkartılmadı. Hergün maruz bırakılan mesleki baskılardan,görev tanımı olmadan çalışmaktan, kamuda özlük hakları konusunda meslek ile ilgisi olmayan kişilerce işlerinin yapılması ve bu yapılan İşlerde adlarının geçmesinden rahatsız olan,işverenin ablukasına giren,farkli meslek grupları tarafından taciz boyutuna ulaşan olumsuz koşullardan şikayetçi olan fizyoterapistlik mesleği.

"Reçete yazmaya çalışmıyor, doktorculuk"oynamıyoruz.Gelişmiş dünyada tüm hekimlik branşlarından bağımsız çalışan bu mesleği Aldığımız eğitim gereğince bağımsız olarak yapmak istiyor ve bunuda bizimle aynı lisans eğitimini alan meslektaşlarımızla birlikte yapmayı talep ediyoruz.

Son bir kaç gündür Sağlık Bakanlığı 2 yıl hemşirelik ve ebelik gibi sağlık eğitimi almış kişilere uzaktan eğitimle lisans tamamlama ve fizyoterapist olma yolunu açmaya çalışmaktadır. Bu şekilde yetiştirilen fizyoterapistler klinik ve pratik çalışmalardan uzak kalacak ve bir hastaya dokunmadan, gerekli anatomi nöroloji ve mesleki dersleri bilmeden fizyoterapist olacaklardır. Bu durum da hem fizyoterapistlik mesleğine bir hakaret bundan da önemlisi fizyoterapiye ihtiyaç duyan bireylere yapılacak bir sağlık suçudur."

Fizyoterapistler Eylemde
Ayrıca TFD (Türkiye Fizyoterapistler Derneği) Yönetim Kurulu yapmış olduğu toplantısında; 23 Mayıs'ta başlattıkları "Fizyoterapistler Yine Alanlara İniyor" eylem sürecini hayata geçirme kararı aldı.

Sağlığınızı Emin Elllere Emanet Edin
Türkiye Fizyoterapistleri, hasta ve yakınlarına da çağrıda bulunarak; "Haklarımız yasal güvence altına alınmadığı sürece fizik tedaviye ihtiyac duyan hastanın da risk altında olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca uzaktan eğitimle lisans tamamlama uygulanırsa, bu eğitimi alacak olan kişiler eğitim yanlışlığı ve yetersizliği yüzünden fizik tedaviye ihtiyaç duyan kişinin sağlığını, tehlikeye atacaktır. Duyarlı bütün vatandaşlardan Türkiye Fizyoterapistlerine destekte bulunmalarını, sağlıklarını emin ellere emanet etmelilerini istiyoruz."

TEŞEKKÜRLERİNİ GERİ ALDILAR haber için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum