‘Fransız Emekli Tatil İçin Uçak Kuyruğunda Bizim Emekli Ucuz Et Kuyruğunda’

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
‘Fransız Emekli Tatil İçin Uçak Kuyruğunda Bizim Emekli Ucuz Et Kuyruğunda’

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Halıcı Avrupa’da ve Türkiye’de yaşayan emeklilerin karşılaştırmasını yaparak “Belçika’da emekliler gezmek için ikinci bir araba alırken ve klasik pahalı otomobillerin direksiyonuna geçerken; bizde emekliler geçinebilmek için taksi direksiyonunun başına geçiyor” dedi.

Ankara’da büyük emekli mitingine de değinen Yalım Halıcı “Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde; açlık ve yoksulluk kıskacında hayatta kalmaya çalışan emekli yurttaşlarımızla bir araya geldik. Bakın; ortalama emekli aylığı; İspanya’da 1.417, Fransa’da 1.485, Almanya’da 1.552, İtalya’da 1.582, Belçika’da 1.717, Hollanda’da 2.003 avro. Türkiye’de ise sadece 237 avro” ifadelerini kullandı.

Mitingde onlarca emeklinin alanda fenalaştığının altını çizen Halıcı “Ambulanslar çağırıldı. Açıkça söylüyorum bunun nedeni iktidardır. Çocuklarıyla, torunlarıyla huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürmesi gereken emekliler hayatta kalma mücadelesi ile karşı karşıya bırakıldı. Haklarını aramak için sıcağın altında mecburen mücadele ediyorlar. Bu yazıktır, ayıptır, vicdansızlıktır, haksızlıktır!” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum