GDO'ya Savaş Açacak... Tohum Bank Kurcak

GDO'ya Savaş Açacak... Tohum Bank Kurcak

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2019 12:50
GDO'ya Savaş Açacak... Tohum Bank Kurcak

Saadet Partisi Beleidye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç, gıda terörüne karşı savaş açacaklarını ilan etti.

Algınkılınç, "Isparta Belediyesi olarak mutlaka biz tohum bankası , gıda bankası, tahıl ambarı ve tahıl pazarımızı belediye olarak kuracağız. Dünya emperyalist güçleri Çanakkale’de gerçekleştiremedikleri ülkemizi işgali 1990’dan sonra gıda terörü ile ve sağlık terörü ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Kültürümüzde ve kitaplarımızda dahi gıdanın genetiği ile oynamayın dendiği halde bu kapitalist sömürü düzeninin takipçileri gıdaların genetiği ile oynamış, yine domuz gribi, kuş gribi vs. gibi hastalıkları bilinçli bir şekilde yayarak dünya nüfusunu ve yaşamını tek düze, tek tip olarak düşünmeyen, sorgulamayan, yargılamayan hastalıklı nesiller meydana getirmeye çalışmaktadırlar" dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Algınkılınç, "Bu nedenle bizim tüm köylerimizi gezerek genetiği ile oynanmamış başta mısırımız olmak üzere buğdayımız, arpa, fasulye, nohut, mercimek vs. ile domates, salatalık, biber, patlıcan gibi kendi milli, yerli ürünlerimizin tohumlarını annelerimizden, ninelerimizden, teyzelerimizden temin edip, bunları koruyup tohum bankasını kurup, çiftçimize bu tohumları biz vereceğiz. Gerekirse bu tohumların çoğaltılmasını ve üretimini biz yapacağız veya yaptıracağız. Bunun neticesinde ortalama ilimizin 3 yıllık giderine eş tahıl ambarını ve neticesinde tahıl pazarını kuracağız. Bu ürünlerimizin gıda bankası satışlarını sürdürebilir hale getireceğiz ve yaygınlaştıracağız. Çünkü nesillerimizin korunması ve yaşatılması en temel vazifelerimizden birisidir. Her gün belediye işhanımızın önünde satılan ve Pazar yerlerinde satılan GDO’ lu haşlanmış soslu bardakta mısır satışlarından çok büyük bir üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.