Geleceklerini sorguladılar…

Geleceklerini sorguladılar…

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2019 12:08
Geleceklerini sorguladılar…

Şehit Ali Yılmaz Borsa İstanbul İlkokulu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programında 4. Sınıf öğrencilerine mühendislik, imamlık ve gazetecilik mesleği anlatıldı. Programa katılan ve ileride yapacakları mesleğe yönelmek üzere gidecekleri Ortaokulu seçecek olan öğrenciler, konuşmacıları soru yağmuruna tuttular. 

Işıkkent Mahallesindeki eski adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) yeni adıyla ise Şehit Ali Yılmaz Borsa İstanbul İlkokulu yaptığı birbirinden ilginç program ve projeleriyle adından söz ettiriyor. Okulda geçtiğimiz ay yapılan ve öğrenci – veli herkesin katıldığı spor etkinliğinin ardından şimdi de meslek seçimi aşamasındaki 4. Sınıf öğrencilerine yönelik ‘Mesleki Kariyer Günleri’ düzenlendi. 

MESLEKİ KARİYER GÜNLERİ 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan ve dün saat 13.30’da başlayan Kariyer Günleri’ne Isparta Belediyesi Meclis Üyesi ve Güneykent Belediyesi eski Başkanı Fahretdin Gözgün, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Gazeteci Yunus Özler, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Serkan Kaya konuşmacı olarak katılırken, Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil, Okul Müdürü Ömer Tuncer, Müdür Yardımcısı Sezgin Kel, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. 

TUNCER; “ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEKLERİNİ 

ŞİMDİDEN BELİRLEME İMKANI BULACAKLAR” 

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Ömer Tuncer yaptı. Müdür Tuncer konuşmasında, tahsil hayatında okumak kadar meslek seçiminin de gelecekte kişinin hayatını etkileyen en önemli faktör olduğunu vurgulayarak; “Bizde okul olarak bu noktadan hareketle bu yıl okulumuzdan mezun olacak olan 4. Sınıf öğrencilerimize Mesleki Kariyer Günleri etkinliği düzenlemek istedik. Amacımız, onları mesleklerinde başarılı olan bazı meslek mensuplarıyla tanıştırmak ve onların deneyimlerini kendilerine aktarmalarını sağlayarak meslek seçimlerine yardımcı olmaktır. Ben, etkinliğimize katılan başta konuşmacılarımız olmak üzere herkese bir kez daha hoşgeldiniz diyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

DENEYİMLERİNİ

ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTILAR…

Mesleki Kariyer Günlerinde daha sonra panel konseptinde, yapılan etkinliğe konuşmacı olarak katılan Isparta Belediyesi Meclis Üyesi ve Güneykent Belediyesi eski Başkanı Fahretdin Gözgün, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Gazeteci Yunus Özler, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Serkan Kaya meslekleri ile ilgili deneyimlerini öğrencilere anlatarak onlara farklı bakış açısı kazandırdılar. 

ÖĞRENCİLER 

GELECEKLERİNİ SORDULAR

Etkinlikte konuşmaların ardından soru – cevap bölümüne geçildi ve öğrenciler konuşmacılara meslekler ile ilgili sorular yönelterek cevaplarını aldılar. Programın sonunda ise, günün anlam ve önemine binaen konuşmacılara Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil, Okul Müdürü Ömer Tuncer ve Müdür Yardımcısı Sezgin Kel, tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.