Genç İşsizlik Önlenemiyor

Genç İşsizlik Önlenemiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2019 11:07
Genç İşsizlik Önlenemiyor

İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, Ocak ayı işsizlik oranının % 14,7. 15 – 24 yaş arasını kapsayan ‘Genç işsizlik’ oranının ise % 26,7 olduğunu belirterek; “Maalesef ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de genç işsiz oranı yüksek. Bunu aşağılara indirmeye çalışıyoruz” dedi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitimi Yürütme Kurulu toplantısı, dün İşkur Hizmet Binası Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Ömer Seymenoğlu başta olmak üzere İşkur, Milli Eğitim, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ticaret Odası ve BAKA ve kurulun diğer Temsilcileri katıldı. Kurul üyelerinin hazır bulunduğu toplantı, önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ile başladı ve Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürü Gürsel Öksüz’ün 2019 yılı ilk üç ayı faaliyetleri hakkında kurula bilgi vermesi ile devam etti.

VALİ SEYMENOĞLU; “BU ÇALIŞMALAR
İSTİHDAMA KATKI SUNACAKTIR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ömer Seymenoğlu, konuşmasında il istihdam oturumu ve il mesleki eğitim oturumu başlıklarında yapılan oturumların ilimizde son dönemde istihdam artışına katkı sunacağını belirterek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Vali Seymenoğlu; “Bilindiği gibi, iş ve istihdam son derece önemli konulardır. Bugünkü toplantımızda İl İstihdam oturumu ve Mesleki Eğitim Oturumu olmak üzere iki ayrı oturumda konuları ele alacağız. İl İstihdam oturumunda 6, Mesleki eğitim oturumunda ise 3 gündem maddesini görüşerek karara bağlayacağız.

“ARA ELEMAN
SIKINTISI YAŞANIYOR”
Bilindiği gibi işsizlik ülkemizin önemli sorunlarından birisi ve hepimizin sıkıntısı. Her gün onlarca kişi bizlere geliyor ve iş talebinde bulunuyor. Bizde bu konuda vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Elimizden gelen imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Bir tarafta böyle bir durum var iken, diğer tarafta ise ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Örneğin sanayicilerimiz kaynakçı bulamıyor. Maalesef bu meslek grubunda ya nitelikle olmadığı için yada kaynakçı olmadığı için büyük sıkıntı yaşanıyor. Bugün bu toplantıda işsizlik ve aranan işgücü planlamasını yapacağız.

“İŞSİZLER ARTIK İŞ
ÇEŞİTLİLİĞİNE YÖNELMELİ”
Benim buradan tavsiyem, iş arayan vatandaşlarımız artık iş çeşitliliğine yönelmesi lazım. Bu tür toplantılarda alınan kararları iyi takip etmesi lazım. İş taleplerini iyi takip etmesi lazım. Kendisini gözden geçirmesi ve kendini yetiştirmesi lazım. Böylece, iş bulması konusunda kendisini farklı fırsatlar ve imkanlar sağlayabilir” dedi.
Bu noktada katkısı olan bütün paydaşlarımıza, işverenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ÖKSÜZ; “HEM İSTİHDAM SAĞLIYORUZ,
HEM MESLEKİ EĞİTİM VERİYORUZ”
Toplantıda daha sonra, İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz tarafından önce bir önceki toplantı ile ilgili daha sonra ise 2019 yılının ilk üç ayında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bilindiği gibi, kurulumuz il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarını oluşturmak, İstihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri belirlemek, İşgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek üzere işgücü piyasası analizleri yapmak, il düzeyinde işgücü piyasası bilgi sistemi ile izleme ve değerlendirme sistemini kurmak, uygulamak, Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen mesleki eğitim çerçeve programlarının işgücü piyasası araştırma sonuçlarına göre ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi için görüş bildirme görevlerimiz de bulunmaktadır. Biz de kurulun bu görev ve sorumlulukları çerçevesinde ilimizin yani Isparta’nın istihdam ve eğitime yönelik çalışmalarını ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlıyoruz.

“GENÇ İŞSİZ ORANIMIZ TÜM ÜLKE GENELİNDE
OLDUĞU GİBİ İLİMİZDE DE YÜKSEK”
Bu doğrultuda, İşkur İl Müdürlüğü olarak 2019’un ilk üç ayında yaptığımız çalışmalar neticesinde veriler şu şekildedir. İlimizde TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde 2019 İşsizlik oranı % 14,7, genç işsizlik oranı yani 15 – 24 yaş arası % 26,7 olmuştur. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de genç işsizlik oranımız yüksektir. İlimizde kayıtlı işgücü sayısı 36 bin 759 olup, kayıtlı işsiz sayısı ise 20 bin 055’tir” dedi.

Toplantıda daha sonra, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi İl İstihdam oturumu ve Mesleki Eğitim Oturumu olmak üzere iki ayrı oturumda konular görüşülerek İl İstihdam oturumunda 6, Mesleki eğitim oturumunda ise 3 gündem maddesini karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum