Gençlerden TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi

Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde 9-10 Mayıs 2022 tarihlerinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Gençlerden TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi

Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde 9-10  Mayıs 2022 tarihlerinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi gerçekleştirildi. Okul bahçesindeki sergi açılışına bir çok yetkili katıldı.

Görsel şölen şeklinde geçen Bilim Fuarının açılışında konuşan Okul Müdürü Muzaffer Öztürk, “Okulumuzda geleneksel hale getirdiğimiz 4006 Bilim Fuarını pandemi nedeniyle ertelenmiş olarak gerçekleştiriyoruz. Fuarımızda 24 projede 74 öğrenci ve 21 danışman öğretmen görev aldı. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen proje yürütücüsü Gülbahar Türk ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve davetliler öğrencilerin sergiledikleri projeleri tek tek inceleyip  öğrencilerden yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Milli Eğitim Müdürü Baydur, “TÜBİTAK Bilim Fuarındaki eserlerin tamamı danışman öğretmenlerin gözetiminde öğrencilerin kendi emekleriyle hazırlamış oldukları eserlerdir. Sergilenen eserlerin içerisinde patent almaya değer ürünlerin olduğunu düşünüyorum. Yapmış oldukları bu güzel ve başarılı çalışmalarda ve fuarın hazırlığı ile ortaya çıkış süresince emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

MEDYATİK YENİ KORONAVİRÜS PROJESİNİN YEREL BASIN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Stantta iki yıl boyunca tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen Isparta’da da bin kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs hastalığının basındaki yansımaları görsel halinde sunuldu. İki gün süren Fuarda özellikle Yeni Koronavirüsün Isparta Medyasındaki yansımaları bir proje ile ortaya konuldu.

KÜTÜPHANEDEKİ YEREL MEDYA ARŞİVİNDEKİ GAZETELER DERLENDİ…

Öğrencilerin hazırlamak için başlattıkları medyatik koronavirüs projesi ile bu koronavirüsün başladığı günden itibaren Isparta Yerel Medyasında yer alan haberler projede görev alan öğrenciler tarafından incelendi.

genclerden-tubitak-bilim-fuari-sergisi.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.