Gerçek Dava Adamı: AK Parti’nin Vefalı ve Çilekeş Adamı Hüsamettin Çelik, Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti’nin Vefalı ve Çilekeş Adamı Hüsamettin Çelik, Milletvekili Aday Adayı oldu

Yayınlanma:
Gerçek Dava Adamı: AK Parti’nin Vefalı ve Çilekeş Adamı Hüsamettin Çelik, Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana en vefalı ve çilekeş isimlerinden olan, ‘Gel dediler mi gelen, git dediler mi giden’ davasına ve Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığıyla dikkat çeken, duruşuyla da her siyasi görüşten insanın takdirini kazanan Hüsamettin Çelik milletvekili aday adayı oldu.

Bundan tam 49 yıl önce Gelendost’un Bağıllı Köyü’nde dünyaya gelen ve kısıtlı imkanlar lise eğitimini tamamlayan Hüsamettin Çelik, 1996 yılında askerliğini tamamladıktan sonra köyünden Isparta’ya geldi. Özel sektörde işçi olarak çalışmaya başlayan Çelik, 2013 yılında bir takım rahatsızlıklar nedeniyle malulen emekli oldu. AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılında aktif siyasete başlayan Çelik, yeri geldi parti de ve partinin organizasyonlarında çay dağıttı, yeri geldi davası için günlerce uyumadı.

AK Parti’nin neredeyse bütün kademelerinde üst düzey görevlere kadar yükselen Hüsamettin Çelik, beyefendi duruşu ve çizgisiyle siyasete yatkın herkesin güvenini kazandı.

Kısıtlı imkanlar nedeniyle, liseden sonra üniversiteye gidemeyen Hüsamettin Çelik şimdilerde ise Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi olarak yükseköğretimini tamamlamak üzere.

Ailesinin geçimini sadece emekli maaşına bağlamayan Hüsamettin Çelik, inşaatlarda boya ustalığı, spor müsabakalarında ise gözlemcilik gibi görevlerde de yer alıyor.

Siyasi partilerde ‘Gerçek Dava Adamı’ olarak anılan isimlerden olan Hüsamettin Çelik hayat hikayesinden ve neden milletvekili aday adayı olduğundan şu sözlerle bahsediyor: “26.05.1974 yılında Gelendost'un Bağıllı Köyünde doğdum. İlkokulu Bağıllı İlkokulunda tamamladıktan sonra Ortaokul ve Lise eğitimimi Gelendost İmam Hatip Lisesi'nde tamamladım. 1995 ve 1996 yıllarında Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda Çavuş olarak vatani görevimi tamamladım. 1996 yılında terhis olduktan sonra Isparta'da özel sektörlerde işçi olarak çalıştım.

En son Gülkent Devlet Hastanesinde Taşeron Firmada tıbbi sekreter olarak çalıştım ve 2013 yılında engelli olarak emekli oldum. 2001 yılında AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte siyasete atıldım. İlk olarak 3 Kasım 2002 milletvekilliği genel seçimlerinde Sandık Müşahidi olarak görev aldım. Daha sonra tarafıma mahalle başkanlığı tevdi edildi. 2009 Yılında Gelendost Bağıllı'dan Belediye Başkanı Aday Adayı Oldum. 2012 yılında merkez ilçe kongresinde yedekten yönetime girdim, akabinde 2014 yılındaki merkez ilçe kongresinde asil olarak yönetime girdim.

Teşkilat Başkan Yardımcılığı Görevine Getirildim. 2017 yılında merkez ilçe kongresinde tekrar asil olarak yönetime girdim ve merkez ilçe sekreterlik başkanlığına getirildim. Aynı dönem içinde bir görev değişikliği nedeniyle Tanıtım Medya Başkanlığına getirildim. 2020 yılındaki kongrede ise kendim merkez ilçe başkan adayı oldum. Fakat genel merkezimiz değerli bir kardeşimizi uygun gördü. Biraz ara verdim fakat teşkilatımdan ve davamdan hiçbir zaman kopmadım.

2022 yılında genel merkezimiz tarafından atanan Furkan Cem Er başkanımız tekrar asil olarak yönetime yazma teveccühü göstererek asil yönetimde görev aldım. Merkez İlçe Sosyal Politikalar Başkanlığı Görevine Getirildim. Yine aynı dönemde bir görev değişikliği nedeniyle Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığına Getirildim. Üzerime düşen görev ve sorumluluklardan hiçbir zaman geri durmadan çalışmalarıma devam ettim. Kısacası teşkilatımın her kademesinde amasız, fakatsız hizmet ettim.

gercek-dava-adami-4.jpg

NEDEN ADAY OLDUM?

AK partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte dava ve yol arkadaşlığı yaptığım için yüce rabbime ne şükretsem azdır. Benim için ayrı bir onurdur. Bu anlamda Türkiye yüzyılında, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi gönüllere dokunmak ve gönülleri kazanabilmek için, Ispartamızın gül yüzlü güzel insanlarına, memleketime hizmetkâr olabilmek ve en güzel hizmetleri yapmak için aday oldum. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun” dedi. (Tuna Ünal)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum