Gezer’den Son Düdük!

Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Bünyamin Gezer, ani bir kararla görevini bıraktı. Gerekçe Muslera raporu mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2011 21:01
Gezer’den Son Düdük!

Türk Futbolu’nda dün beklenmedik bir olay yaşandı. Spor Toto Süper Lig’in tecrübeli hakemlerinden Bünyamin Gezer’in ani bir kararla görevi bırakma kararı aldığı öğrenildi.

39 yaşında olan, hakemliğinin bitmesi için önünde 6 yılı daha bulunan ve her defasında hakemliği çok sevdiğini belirterek “Bu camiada bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum” şeklinde konuşan Gezer’in bu kararı adeta camiada şok etkisi yarattı. Bu sezon Süper Lig’de 2 karşılaşmaya çıkan Gezer’in MHK’ye görevini bırakma konusunda herhangi bir bilgi vermediği ancak 1 hafta önce kurula “18 Ekim’e kadar tarafıma maç verilmemesini rica ediyorum” şeklinde dilekçe sunduğu ortaya çıktı. Bünyamin Gezer’in, TRT ile yorumculuk görevi için anlaştığı ileri sürülüyor. Gezer, bugün saat 12.00’de yapacağı basın toplantısıyla bırakma gerekçesini anlatacak.

NAMOĞLU: SÜRPRİZ OLDU
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ise, konuyla ilgili olarak “Benim için de sürpriz oldu. Ama sezon başından beri bazı özel nedenlerden dolayı hakemliği bırakacağını birkaç kez söylemişti. Bizden yana bir sıkıntı yoktu. Kendisine bu hafta görev verecektik” dedi.

GEREKÇE MUSLERA RAPORU MU?
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve yardımcısı Metin Tokat’ın ilk 4 haftada görev yapan üst klasman hakemlerinin verdikleri kararları analiz ettikleri seminerin ardından Gezer’in, hakemliği bırakma kararı aldığı iddia edildi. Karabük maçında kırmızı kart gösterdiği G.Saraylı Muslera ile ilgili verdiği raporun farklı değerlendirilmesi sonrasında ‘bırakma kararı’ alan Gezer, Muslera raporunda ihraç gerekçesi olarak “yaralayıcı-ciddi faul” tanımlaması yapmasına karşılık, hukuk kurulu ve PFDK’nın bunu “bariz gol şansını engelleme” olarak değerlendirince tepki göstermiş.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.