Girişimcilik Ruhu Canlandırılmalı

Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Tortop, Isparta'daki Girişimcilik Ruhunun Yeniden Canlandırılması Gerektiğini Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2011 11:20
Girişimcilik Ruhu Canlandırılmalı

Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği(IGSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Tortop, Isparta'daki girişimcilik ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Isparta'daki en büyük problemin iş adamlarının bir araya gelerek ortaya proje koyamamaları olduğunu belirten Tortop, bu konuda çok ortaklı şirketlerin yeni yeni bazı denemeler yaptıklarını ifade etti. Tortop, dernek bünyesinde bir Ar-Ge grubu kurduklarını ve yeni projeler hazırlayacaklarını belirtti. Bu konuda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın 'çok ciddi bir şans' olduğunu ifade eden Tortop, hazırladıkları projeleri BAKA'ya sunacaklarını ve destek isteyeceklerini kaydetti.

Isparta'nın üreten toplum olmaktan çıkıp, tüketen toplum olmaya gittiğine değinen Tortop, şehrin artık üniversite kenti olmaya başladığını anlattı. Tortop, "Sanayileşmenin maalesef istediğimiz noktada olmadığını görüyoruz. Üniversite kenti olma misyonuyla ilgili neler yapabiliriz, öğrencilere yön veren konular nelerdir? Bunları araştırmak gerekiyor." dedi.

Oğuzhan Tortop, Isparta'nın beş yıldızlı otellere ihtiyacı olduğunu, asker ve öğrenci yakınlarının barınma problemi yaşadığını vurguladı.

Isparta'nın girişimcilik heyecanını kaybettiğini kaydeden Tortop, şunları söyledi: "Isparta'da yetişmiş insan gücü bir hayli fazla. Isparta'nın yıldızının hızla parlayacağı düşüncesindeyim. İşadamları olarak girişimcilik ruhunu yeniden canlandırmak gerekiyor. Isparta nüfusunun artış hızı Türkiye ortalamasında üçüncü sıradadır. Bu önemli bir şeydir. Isparta'nın yaşam standartları, hava kirliliğini saymayacak olursak üst seviyededir. Bunların hepsi birleştiğinde sonuç; Isparta'da yaşamak, Isparta'da iş yapmak, Ispartalı olmak Türkiye standartlarında güzel noktada. Niye daha iyi olmasın diye sormak lazım?" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum