Göçer: Belediye Artık İcra Kıskacında Değil

Başkan Yardımcısı Resul Göçer konuştu: Belediye Artık İcra Kıskacında Değil.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2011 13:42
Göçer: Belediye Artık İcra Kıskacında Değil

Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra Belediye hizmet binasına asılan ‘kaybettiklerimiz’ pankartını hatırlatarak “Aradan geçen 2 yıllık sürede ne tür değişiklikler olmuş, neler yapılmış bunları vatandaşımızla paylaşalım istedik” dedi.

Isparta Belediyesi’nin şirketler dahil 125 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Göçer, “Esnaf, personel ve icralık durumdaki borçlarımızı ödedik. Şirketlerin borçlarını büyük oranda kapattık. Torba Yasa’dan faydalanarak kamu borçlarını yapılandırdık. Belediyemiz artık icra kıskacında değildir. Hizmetlerinin akışını engelleyecek bir sıkıntısı kalmamıştır” diye konuştu.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI

Isparta Belediyesi’nin TEDAŞ, Maliye ve SGK’ya olan borçları için yapılandırma müracaatında bulunduklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Göçer, tüm borçların 60 ay süreyle taksitlendirileceğini söyledi. Belediye alacaklarının da yasa kapsamına girdiğini belirten Göçer, 36 milyon TL’lik alacağın faizleri silindikten sonra 20-23 milyon TL olarak tahsil edileceğini bildirdi. Göçer, 27 milyonluk vergi, 16 milyonluk enerji ve 50 milyona yakın tutardaki SGK borcunun 6 yıl vadeye bölüneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.