Gökgöz 'Başbakan Gölcük İçin Destek Verecek'

Isparta'ya 12 kilometre mesafede bulunan ve içinde krater gölünün bulunduğu Gölcük Milli Parkı'nın Bolu Abant tatil kampı gibi olması konusunda çalışma yapılacağı belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2011 17:01
Gökgöz 'Başbakan Gölcük İçin Destek Verecek'

Isparta'ya 12 kilometre mesafede bulunan ve içinde krater gölünün bulunduğu Gölcük Milli Parkı'nın Bolu Abant tatil kampı gibi olması konusunda çalışma yapılacağı belirtildi.

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Haziran'daki Isparta mitinginde Isparta adına müjdeli haberler verdiğini ve kendisinden bir takım taleplerde bulunduklarını söyledi.

Özellikle turizmde Antalya'nın arka bahçesi olarak bilinen Isparta'nın turizm değerlerinin tanıtılması için önemli bir adım atıldığının ifade eden Gökgöz, "Sayın Başbakanımızla özel görüşmemizde Gölcük Milli Parkı'nın aynı Abant gibi tatil kampı olarak değerlendirilmesi talebinde bulundum. Bunun için Gölcük'ün sit alanından çıkarılarak gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda destek istedik. " dedi.

Yine Gölcük ile Ağlasun Sagalossos arasında bir yol bağlantısının yapılması ile birlikte Gölcük, Davraz ve Sagalossos'un birleştirilerek turizme kazandırılması projesini anlattıklarını ifade eden Gökgöz, "Bunun yanında 'Kral Yolu' olarak bilinen ve Yalvaç'ta son bulan St. Paul yolu ve güzergâhının turizm için büyük bir değer olduğunu ve bu değerin kente turizm olarak kazandırılması yönündeki çalışmalarımızı anlattı. Kendisi, projelerimize sıcak baktı ve gerekli desteklerini verileceğini söyledi. " diye konuştu.

Başbakan'ın 20 bin kişinin izlediği mitingde Ispartalılardan 12 Eylül referandumuna verdiği desteği 12 Haziran seçimlerinde de istediğini hatırlatan Gökgöz, 600 yataklı hastane projesinin en kısa sürede yapılacağını açıklamasını önemli bir gelişme olduğunu anlattı.

Mehmet Uğur Gökgöz, "Üniversitenin ikiye katlandığını, Antalya-Dereboğazı, Isparta-Konya yollarının duble yol yapıldığını söylemesi kent için büyük önem taşıyor. Yine Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya gelmesini açıklaması sanayicimizi, esnafımızı heyecanlandırmıştır. Yer teslimi ve ihalesi yapılan proje Isparta ekonomisi için önemlidir. Yaşanan gelişmeler Isparta'nın eğitim, sağlık, turizm ve sanayi şehri olma yolunda ilerlemesine katkı sağlamaktadır. " diye konuştu.

"ÖNEMLİ HİZMETLER VERİLDİ"
AK Parti'nin 8. 5 yıllık iktidarında Isparta'ya en güzel hizmetleri yaptığını ifade eden Gökgöz, bunlardan birisinin de Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) olduğunu belirtti.

SDÜ'nün 20 bin olan öğrenci sayısının bugün 50 bine geldiğini, her yıl bir fakülte açıldığını kaydetti. Gökgöz, 2023 planlarımız arasında Isparta'daki öğrenci sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Gökgöz, tarım ve hayvancılık alanındaki destekler ile Isparta'dan Yalvaç'a kadar özellikle tarım alanında elma, kiraz, gül ve çekirdekli ürünlerin önemli destekler aldığını kaydetti. Gökgöz, 26 adet gölet ve sulama projelerine 233 milyon lira harcandığını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum