Gökgöz 'Öner Tribünlere Oynuyor'

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti'nin İran tarzı yönetim özlemi çektiğini söyleyen CHP Isparta milletvekili adayı eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner’e sert tepki gösterdi. Gökgöz, "Bunlar 'çamur siyaseti’ ancak modası geçti." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2011 00:52
Gökgöz 'Öner Tribünlere Oynuyor'

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti'nin İran tarzı yönetim özlemi çektiğini söyleyen CHP Isparta milletvekili adayı eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner’e sert tepki gösterdi. Gökgöz, "Bunlar 'çamur siyaseti’ ancak modası geçti." dedi.

Gökgöz, Öner'in Isparta'da görev yaptığı 2 yıl içinde devletin imkanlarını kullanarak yaptığı faaliyetleri bugün siyaset sahnesinde tribünlere oynamak için kullandığını ileri sürdü.

CHP adayı Öner, 2 gün önce il başkanlığında yaptığı açıklamada Isparta’dan 4 ay önce haksız yere Kırklareli’ne gönderildiğini ifade ettikten sonra, AK Parti'yi kastederek, "Bunların kafalarının arkasındakini biliyorum. Bunların İran İslam Cumhuriyeti özlemi var." şeklinde iddiada bulunmuştu.

Öner'in AK Parti’ye yönelik sarf ettiği sözleri değerlendiren Gökgöz, 8,5 yıllık boyunca kimsenin inancına karışmadıklarını, böyle bir hakları da olmadığını ifade etti. Türkiye'de isteyen herkesin istediği gibi yaşadığını dile getiren Gökgöz, "Biz daha ileri demokrasi, daha özgürlükler derken bunu kastederek yola çıktık. Senin kafanın arkasında İran İslam Cumhuriyeti yaftasını bize yapıştırmak varsa, 'Çamur at tutmazsa izi kalsın diyorsan’ o senin siyasi anlayış gerilerde kaldı." diye konuştu.

"2 YIL İÇİNDE DEVLETİN İMKANLARINI KULLANDI"
Çok yakın zamana kadar devletin valisi olan Öner'in siyasete adım atar atmaz AK Parti hakkında böyle bir iftirada bulunmasını manidar bulduğunu aktaran Gökgöz, "Öncelikle dönüp kendi partilerine bakması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Öner'e genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon ve Balyoz sanıklarını aday gösterdiğini hatırlatan Gökgöz, "Sizin adresiniz belli, ne olduğunuz belli. Bunu halkımız bilmiyor mu zannediyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz? ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ Eski genel başkanınız Ergenekon’un avukatı olmaya gidiyordu. Şimdiki de üye olmaya gidiyor. Üye olmaya da gerek yok. Üyelik departmanını da partinin içine kurmuşlar zaten." dedi. Gökgöz, Öner'in Isparta'da görev yaptığı 2 yıl içinde devletin imkanlarını kullanarak yaptığı faaliyetleri bugün siyaset sahnesinde tribünlere oynamak için kullandığını ileri sürdü.

Eski Vali Öner'in, "Türkiye Kemal Derviş ekonomisi ile ayağa kalktı” şeklindeki sözlerini de cevap veren Gökgöz, 41 yıllık öncesine geri dönülerek enflasyonun yüzde 4’ün altına düştüğünü kaydetti. Kemal Derviş döneminde 30 milyar dolar borçlandırılan bu ülkede ekonominin dibe vurduğunu hatırlatan Gökgöz, "Bu paraları ben almadım, Sayın Öner’in sevdiği önerdiği insanlar aldı. Bu milleti borçlandırdılar biz ödedik. 30 milyar dolarlık borcu 5 milyar dolara indirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Gökgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran 2011 günü Isparta’ya gelerek miting yapacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum