Gökmenoğlu’ndan 15 Kritik ITKM Sorusu

Gökmenoğlu’ndan 15 Kritik ITKM Sorusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2019 17:06
Gökmenoğlu’ndan 15 Kritik ITKM Sorusu

Yerel Seçimlerde İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı olan Avukat ve Baro eski Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, ITKM konusunda belediyenin gerek eski gerek yeni yönetimine 15 kritik soru yöneltti.

Son 20 yıldır bir türlü tamamlanamayan ve yapımı yılan hikayesine dönen bugünlerde ise Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi durumundaki Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) konusuna Yerel Seçimlerde İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı olan Avukat ve Baro eski Başkanı Gökmen Gökmenoğlu da dahil oldu.

Bilindiği gibi, Gökmen Gökmenoğlu 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Başkanı olmuş ve CHP – İYİ Parti ittifakının da ortak adayı konumunda seçimlere girerek 38 bin oy almayı başarmıştı.
Uzun yıllar Baro Başkanlığı da yapan Gökmenoğlu, Isparta’nın birinci gündem maddesi halindeki ITKM konusunda bir açıklama yaparak belediyenin gerek eski yönetimin gerekse şimdiki yönetimine 15 kritik soru yönetti.

İŞTE GÖKMENOĞLU’NUN SORULARI
Gökmen Gökmenoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle; “Bir Vatandaş Olarak Soruyorum. Her türlü riski alarak ITKM (Eski Köy Garajı)’yi açacağım denilerek…. !
1-İmzalanması kararlaştırılan protokol kiminle imza altına alınmaktadır?
2- İmzalanacak olan protokolde Ispartalıya ait dükkânlarda ki haklarımız ile ilgili çılan davalardan neden feragat edilecektir? Tedbirler, İhtiyati Hacizler neden daha protokolün başında kaldırılacaktır?
3- İlgili projede ki ticari alan miktarı ne kadardır? Kaç m2 si Isparta Belediyesinindir?
4- Sözde Devletle imza atıldığı söylenen imzayı Kayyım atmakta ise de kimin adına imza atmaktadır? Protokol Devletle mi Kadı Ahmetoğlu ile mi yapılmaktadır?
5- Eğer Devlet ile protokol yapılıyor ise Kadı Ahmetoğlu’nun hisseleri neden Belediyeye devredilmemekte Belediye kendi mülküne neden kavuşmamaktadır?
6- Kadı Ahmetoğlu adına imza atan Kayyımlar olsa da, ileriki günlerde Kadı Ahmetoğlu’nun devam eden davalarında Kadı Ahmetoğlu firması yetkilileri Beraat eder ve firmalarını geri iade alırlarsa ki Türkiye de birçok örneği var, her türlü riski aldım diyerek devredilen tapuların, feragat edilen davaların haciz ve tedbirlerin hesabını Ispartalıya kim verecektir?
7-İTKM de Kadı Ahmetoğlu ve Isparta Belediyesi dışında ki 12 ortağın durumu ne olacaktır?
8- Bir yılda bitirileceği söylenen İTKM de seçimden itibaren Yedi ayı geri bırakmamıza karşın neden bu güne kadar bir çivi çakılmamıştır? Belediyece İTKM de Yasal olarak bir durum tespiti yapılmamıştır?
9- Yapılacak protokolde bitirme süresi 24 ay gösterilmesine karşın devredilecek taşınmazlar neden ilk başta iş bitirilmeden Kadı Ahmetoğlu’na devredilmektedir? İşin bitirilmesinde kademeli olarak devir yapılmaması nedeni ile işin bitirilmemesi halinde tüm haklarını alan Kadı Ahmetoğlu’na karşı kim hesap soracaktır?
10- Protokolün imzalanması ile Kadı Ahmetoğlu aleyhine konulmuş olan davalarda ki ihtiyati hacizlerden, tedbirlerden iş başlamadan Isparta Belediyesi vaz geçecek olduğuna göre Protokolün icra edilmemesi halinde ilgili davalara devam edilecek olmasının bir anlamı olacak mıdır?
11- Yine neden Yüklenici Kadı Ahmetoğlu’nun borçlarına Ticari faiz değil de yasal faiz uygulanmaktadır, iş ticari bir iş olmasına karşın ilgili kolaylık neden sağlanmıştır?
12- Yine ilgili Protokolde Kadı Ahmetoğlu ilgili Haklarının tamamını Isparta Belediyesinden Muvafakat almadan bir 3. Firmaya devredebilecektir, devir öncesinde belediyeye önalım hakkını kullanıp kullanmayacağını soracak ise de bu süre neden 7 gün ile sınırlandırılmıştır (yasada 30 gündür). Isparta Belediyesi önalım hakkını yeterli nakdi olmadığı takdirde kullanabilecek midir? Karşımızda Devlet var denilmesine karşın Protokol neden Kadı Ahmetoğlu ile imza edilmektedir. ?
13- Öncesinde Yüklenici firma olan Kadı Ahmetoğlu’na devredilen ve devir neticesinde alınan kredilerin İTKM ye harcanmaması nedeni ile Yüklenici Kadı Ahmetoğlu ve ilgililer hakkında bir yasal müracaatta bulunulması düşünülmekte midir? İmzalanacak olan protokolde de 70 adet Dükkân işe başlanmadan Kadı Ahmetoğlu tarafından satılması ile elde edilecek gelir İTKM haricinde başka bir yere harcanması ile geçmiş tarih yeniden tekerrür edecek olursa bu hususta neden protokolde bir yaptırım bulunmamaktadır?
14- Yine imzalanmasına karar verilen protokolde Kiralama ve Yönetim işlerinin belirlenecek bir firma ya devredilmesi kararlaştırılacaktır, bu firma belli midir? Belediye neden bu hususta da tüm yetkili Kadı Ahmetoğlu (yüklenici) ye vermektedir? Belediyenin Dükkânları kiraya verilmez ise Belediye tüm yetkiyi devretmesine karşın neden kira geliri alamayacaktır?
15-Kadı Ahmetoğlu’na karşı Zeyilnamelerden dolayı Isparta Belediyesince açılmış davalar kazanılacak olur ise neden icra işlemi yapılmayacak? Harçlar neden alınmayacak? Protokol imzalanır imzalanmaz 70 dükkân 15 gün içinde henüz işin bitip bitmeyeceği belli değilken devredilmesi nedeni ile 3. Kişilere Yüklenici firma tarafından devredilecek olur ise Isparta Belediyesi yargıda elde ettiği hakları kimden talep edecek?
Kısaca Her türlü risk alınarak açılacağı ileri sürülen İTKM için imzalanması düşünülen Protokol ile Kadı Ahmetoğlu firmasının 52.500 m2’lik bir ticari alan içerisinde ki kullanım alanı ne kadardır? Isparta Belediyesinin ne kadar kalacaktır? Kadı Ahmetoğlu firması yetkilileri firmalarını ileriki tarihlerde geri alırlarsa, Isparta Halkının kazancı veya da kaybı ne olacaktır? Şahsi mülkümüz olsa idi böyle bir protokole imza atabilir, böyle bir risk alabilir miydik?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum