Gökmenoğlu'ndan Diyanet'e Muharrem Aylı Gönderme

Gökmenoğlu'ndan Diyanet'e Muharrem Aylı Gönderme

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 11:50
Gökmenoğlu'ndan Diyanet'e Muharrem Aylı Gönderme

Baro eski Başkanı ve İYİ Parti'nin son yerel seçimlerdeki Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Diyanet'e göndermede buulndu.

Diyanetin hutbelerde milli mücadelelerden söz ederken Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin anılmaması tartışmalara neden olmuştu.

Gökmenoğlu'da Muharrem Ayı sebebiyle düzenlenen aşure etkinliklerinde okunan dualarda Mustafa Kemal Atatürk'ten söz edilmiş olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek şu paylaşımda bulundu;

"MUHARREM AYIMIZ MÜBASEBETİ İLE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRÜMÜZÜN RUHUNA OKUNAN DUALAR BENİ ZİYADESİ İLE MUTLU ETTİ...

Ay münasebeti ile Baladız-Aliköy-Gönen-İlavuz-Çünür vd yerlerde katıldığımız aşure davetlerinde yine Merhum Şevket Demirel'in geleneksel Karpuz davetinde okunan dualarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün ruhuna fatiha okunması beni ziyadesi ile mutlu etti.

Ancak;Bazı Camilerimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün ruhuna neden dua edilmediğini düşündüm ve şu sonuca vardım neden;??????
Türkiye Cumhuriyetini Kurdu,Düşman işgalinde kadınlarımızın kızlarımızın namusuna göz dikenleri denize döktü,kadın erkek eşitliğini sağladı, Demokrasi ile bizi tanıştırdı,ümmet değil millet olma şerefini bize yaşattı en önemlisi ise Kur’an- ı ilk kez Türkçe’ye çevirtti, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı. Ne Osmanlı döneminde ne de Türkiye Cumhuriyetinde hala 9 ciltlik bu çeviri büyüklüğünde başka bir çeviri bulunmamasına karşın,Kur’an‘ın bilimsel tefsirini yaptırdı, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı.

İmam Buhari’nin sağlam hadislerinin çevirisi yaptırdı ve aynı şekilde halka ulaşmasını sağladı. Arapça okunan, dinleyenin anlamadığı, hutbe okuma işini Türkçe’ye dönüştürdü ,Camilerin din görevlisi ihtiyacını karşılamak için imam hatip okulları açtı. 352.000 dini eseri bastırıp tüm yurda ücretsiz dağıttırdı,düşman top ve mermisi ile hasar gören 12 bin camiiyi tamir ettirdi,daha neler neler...

EN ÖNEMLİSİ İSE BİZİ KUL OLMAKTAN KURTARDI
RUHUN ŞAD OLSUN BÜYÜK İNSAN..."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.