Göller Bölgesi Teknokenti Yüksek Teknolojili Ürün Üretimine Başlıyor

Göller Bölgesi Teknokenti Yüksek Teknolojili Ürün Üretimine Başlıyor

Yayınlanma:
Göller Bölgesi Teknokenti Yüksek Teknolojili Ürün Üretimine Başlıyor

Göller Bölgesi Teknokenti, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yüksek Teknoloji alanları tablosunda Nace Rev 2 kodları içerisinde yüksek teknolojik ürün olarak belgelenen “plazma koter” üretimine başlıyor.

Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Plazma Uygulama Enerji Üretimi Danışmanlık Elektrik San. ve Tic. Limited Şirketince geliştirilen “Cerrahi Amaçlı Atmosferik Basınç Plazma Sistemlerinin Geliştirilmesi ve Kurulması Projesi”nin çıktısı olan “plazma koter”, cerrahi müdahalelerde keski amaçlı kullanılacak.

Teknokent yıllık olağan toplantısı yapıldı
Göller Bölgesinin kaynaklarını ve bilimsel gücünü harekete geçirmek, ulusal ekonomiye sosyal, akademik, ekonomik değerler kazandırmak misyonunu benimseyen Göller Bölgesi Teknokentinin yıllık olağan toplantısı yapıldı. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Göller Bölgesi Teknokenti Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi ile Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tutar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Teknokent bünyesinde yürütülen projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Plazma Uygulama Enerji Üretimi Danışmanlık Elektrik San. ve Tic. Limited Şirket binasının Teknokent arazisine yapılması hususunda yapılan başvurunun Teknokent yönetim kurulu tarafından onaylanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına izin başvurusu iletilmesine karar verildi.

Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren Danem Süt ve Süt Ürünleri Ambalaj Gıda Eğitim Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi ise teknolojik ürün belgesi ve teknolojik ürün yatırım belgesi almak üzere Teknokent Teknolojik Ürün Değerlendirme ve Yatırım Belgesi İzin Komisyonuna başvuruda bulundu. Teknokent yönetim kurulu, başvuruyu olumlu bularak ilgili komisyona yönlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum