Gölü Korurken Başka Şeyleri Kaybetmeyelim

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta'daki en önemli su kaynaklarından birinin de Eğirdir gölü olduğunu belirterek, ''Gölü koruyayım derken insanı harcayabilen bir zihniyetle Bakanlığın belirlediği özel hükümler gerçekten u

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2011 23:18
Gölü Korurken Başka Şeyleri Kaybetmeyelim

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta'daki en önemli su kaynaklarından birinin de Eğirdir gölü olduğunu belirterek, ''Gölü koruyayım derken insanı harcayabilen bir zihniyetle Bakanlığın belirlediği özel hükümler gerçekten uzak ve vahimdir'' dedi.
    
Coşkuner, ''Eğirdir Gölü Özel Hükümleri'' ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, göldeki ciddi sıkıntıları ilk fark edenlerden birisi olduğunu ve 3 yıl önce detaylı araştırma önergesi sonucu gölün korunması için başarılı projelere imza attığını hatırlattı. 
 
Ancak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Eğirdin Gölü'nün korunması için belirlediği özel hükümlerin ''insanı harcayabilen bir zihniyetle'' belirlendiği öne süren Coşkuner, ''Bakanlığın belirlediği özel hükümler gerçekten uzak ve vahimdir. Bu özel hükümlerle gölümüz etkin korunamayacağı gibi özellikle göl çevresinde yer alan köylülerimiz hiç hesaba katılmamıştır'' görüşünü dile getirdi.
    
Özel hükümlere göre, gölün temizlenmesi için başvurulan doğal arıtmanın yetersizdir ve az olduğunu ifade eden Coşkuner, özel hükümlerde geçen doğal yollu koruma önlemlerinin bugün için yeterli olmadığını kaydetti.
    
Coşkuner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Gölün kıyılarındaki köylerin sakinleri hemşehrilerimiz yok sayılmıştır. Burada tarım ve hayvancılıkla geçinen ve yaşamını sürdüren köylümüzün ömrünü geçirdiği evlerini yıkmak, hayvan yetiştirmesine ve tarımla uğraşmasına engel olmak Eğirdir Gölü'nün ıslah çalışması olamaz. Kıyı şeridi deyip yıkılan ahırını bile yapmasına izin verilmeyen vatandaşlarımızın rızası olmadan bugüne kadar onların olan gölü korumak için insanları yok saymak anlaşılır gibi değildir'' dedi.
    
Eğirdir Gölü'nün, Isparta'nın tanıtımındaki büyük eksik olan turizm potansiyeli için de son derece önemlidir olduğunu vurgulayan Coşkuner, şöyle devam etti: ''Gölümüzün ekolojik ve ekonomik faydasını birlikte sağlayabilecek, insanlarımızı evsiz bırakmayacak bir çalışma yapılabilirken Bakanlık sadece gölü hesaba alıp insanlarımızı unutmuştur. Görünen o ki hazırlanan özel hükümlerde Eğirdir Gölü'nün coğrafi yapısı dahi doğru düzgün araştırılmamıştır. Bu çalışma kabul edilecek bir çalışma olamaz. Bakanlığın bu konuda geri attığını biliyoruz ancak artık Isparta'nın hükümetin gözünden düşmüşlüğünü de daha iyi bir şekilde görüyoruz. Eğirdir Gölü insanımızla güzeldir, insanımızla bizimdir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum