Gönen MYO’da Sanatla Çevre Okuryazarlığı Etkinliği

Gönen MYO’da Sanatla Çevre Okuryazarlığı Etkinliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2021 17:18
Gönen MYO’da Sanatla Çevre Okuryazarlığı Etkinliği

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gönen MYO Öğretim Üyesi Dr. Evrim Tütünsatar’ın yürütücüsü olduğu, “Sanatla Çevre Okuryazarlığı” konulu TÜBİTAK-4004 Projesi 50 öğrenci ve 10 gözetmen hocanın eşliğinde başladı. Törene ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Etkinlikleri kapsamında yürütülen “Çocuk için Kültür Sanat Enstitüsü: Sanatla Çevre Okuryazarlığı” projesi 24 Eylül- 25 Ekim tarihleri arasında planlanan etkinliklerini sürdürüyor. 1 Ekim 2021 Cuma günü düzenlenen projenin 2. hafta etkinlikleri sırasında, etkinlik alanı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, Genel Sekreteri Sefer Kutlu, Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Arslan, Gönen İlçe Jandarma Komutanı Asb. Kd. Bçvş. Gürsel Yüksel, Gönen İlçe Emniyet Amiri Eşref Acar ve Gönen Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Adem Uludağ tarafından ziyaret edildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, etkinlik alanında çocuklarla vakit geçirerek onlarla çevre farkındalığı konusundaki düşüncelerini paylaştı. Etkinliklerde Gönen Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimlerle Gönen Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencilerinden oluşan katılımcılar için doğadan esinlenerek yapabilecekleri çeşitli el sanatı uygulamaları yapıldı.Projenin amacının sanatla çevre okuryazarlığı olduğunu vurgulayan proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Evrim Tütünsatar, “bu proje ile çocukların hem eğlendikleri hem de öğrendikleri alternatif bir öğrenme ortamı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Ziyaretçilere, destekçilere, eğitmenlere ve katılımcı çocuklara katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Gönen MYO’da Akademik Genel Kurul toplantısına katılan Rektör Diler, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Hüseyin Fakir ve Genel Sekreter Sefer Kutlu ile birlikte Gönen MYO Müdürü Zafer Çağlar’ı ziyaret ettiler. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.