Gönen'de Yılda 500 Bin Tıbbi Sülük Yetiştirilecek

Alternatif tıpta yoğun olarak kullanılan Tıbbi Sülük üretimi için kolları sıvayan Mustafa Kaynar, yılda 500 bin tıbbi sülük üretim kapasiteli tesisinde ürettiği sülükleri İstanbul, Antalya ve Konya gibi illere pazarlıyor.

Yayınlanma:
Gönen'de Yılda 500 Bin Tıbbi Sülük Yetiştirilecek

Alternatif tıpta yoğun olarak kullanılan Tıbbi Sülük üretimi için kolları sıvayan Mustafa Kaynar, yılda 500 bin tıbbi sülük üretim kapasiteli tesisinde ürettiği sülükleri İstanbul, Antalya ve Konya'ya pazarlıyor.

Türkiye şu anda dünyada sülük ihraç eden önemli ülkelerin başında geliyor. Sülükler çok eski çağlardan beri bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Sülüklerin tükürük bezi salgıları 100'ün üstünde farklı bioaktif madde içerdiği için alternatif tıpta yaygın kullanım alanı buluyor. Ülkemizde son yıllarda sağlık ve ekonomik yönden önemi artan sülük türlerinin kontrollü olarak yetiştirilmesine Isparta’da da başlandı.

Gönen'in Kızılcık Köyü'nde yaşayan girişimci Mustafa Kaynar'a ait, yılda 500 bin adet Tıbbi Sülük (Hirudo verbana) üretim kapasitesine sahip tesise bakanlık tarafından üretim izni verildi.

Tesis, gerekli yatırımlarını tamamlayarak sülük üretimine de başladı. Üretilen sülükler başta İstanbul olmak üzere Antalya, Isparta, Konya ve diğer yakın illere pazarlanıyor.Üretici Mustafa Kaynar bundan sonraki hedeflerinin yurt dışına ihracat olduğunu belirtti.

Tıpta ve halk arasında aşırı kullanımı nedeniyle neslinin tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalan sülük türleri, "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme" (CITES) ile koruma altında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.