Gönüllü Askerlik İçin Kaç Kişi Başvurdu?

Isparta'dan Edirne'ye kadar yurdun dört bir yanından ve çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar TSK'ya gönüllü askerlik için başvurdu. O rakamı TSK açıkladı.

Yayınlanma:
Gönüllü Askerlik İçin Kaç Kişi Başvurdu?

Terör olaylarının artmasıyla birlikte gönüllü askerlik yapmak isteyenlerin sayısında patlama yaşandı.

Gönüllü asker olmak isteyen 3 bine yakın vatandaş Genelkurmay Başkanlığına başvurdu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör olaylarının ardından 3 bin kişinin Genelkurmay’a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi.

Başvuru yapanlar arasında sadece gençler yok. Açıklamada, 34 yaşında bir ev hanımının başvurusuna yer verildi.

"Eşim kaptan. Bu yüzden hem anne hem de baba olmaya çalışıyorum Allah’ın izniyle. Çocuklarımı kimselere emanet edip markete bile gidemem ben. Öyle sakınırım onları gözümden ama siz de uygun görürseniz çocuklarımı canım anneme emanet edip bu zor günlerde ordumuzun yanında olmak isterim. Beni kabul eder de yukarıda verdiğim mail adresine mesaj bırakarak askere alırsanız dünyanın en mutlu insanı ben olacağım. Rabbim şanlı ordumuzu korusun."

Elektrik Mühendisi bir vatandaş da süresiz ve ücretsiz askere alınmak istedi.

"Şu anda hunharca, kalleşce öldürülen TSK mensuplarımızın kanının yerde kalmaması için Sayın Genelkurmay Başkanlığı tarafından ilgili yerlere verilecek talimatla vatanım için hainlere ve teröristlere karşı savaşmak istiyorum. Vatanım için savaşmak istiyorum."

Başvuru yapanlar arasında hemşireden üniversite öğrencisine kadar pek çok meslekten vatandaş bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.