Google’da en çok ‘hazan’ soruldu

Google’da en çok ‘hazan’ soruldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 00:42
Google’da en çok ‘hazan’ soruldu

Google, her yıl olduğu gibi bu yılın son ayında da en çok aranan kelimelerle ilgili rapor yayınladı.

Bu yıl ilk kez Türkiye’nin de ayrı başlıkla yer aldığı raporda, 2010 yılında en çok aramalarda ilk üçü sırasıyla, Facebook, Mynet ve Hürriyet aldı. Liste, yükselen aramalar, en çok arananlar, en hızlı araması yükselen ürünler, nedir, bu sene daha çok dinlemek istiyorum ve araması yükselen TV dizileri bölümleri yer aldı.
Baykal sürprizi

En hızlı araması yükselen ürünler başlığı altındaki listede, birinci sırayı dünyaca ünlü pop sanatçısı Justin Bieber, ikinci sırayı Beşiktaş’ın transfer ettiği Quaresma alırken dördüncü sırayı CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal aldı. Tüm yılın en hızlı yükselen araması ise kameralı sohbet sitesi Chatroulette oldu. İkinci sırayı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Bilişim Sistemi MEBBİS alırken, üçüncü arama “key ödemeleri sorgulama” oldu.


“Nedir” başlığın altında yer alan listede ise, ilk on sırasıyla şöyle oldu: Hazan, aşk, bilgisayar, teknoloji, bilim, sanat, twitter, cumhuriyet, deprem, iletişim.
En çok arananlara bakıldığında ilk 6 sırada Facebook, Mynet, Hürriyet, Milliyet, Oyun, Sahibinden görüldü. 8. sırada ise yayın yasağı kaldırılan YouTube yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji