Gözler Cumhurbaşkanlığı'nda

Isparta’da kar yağışı sonrası ortaya çıkan enkazın maddi zararları giderilmeye çalışılıyor. Hemen oluşturulan hasar tespit komisyonu elde ettiği verileri, Cumhurbaşkanlığı Afet fonuna ulaştırdı.Ispartalı üreticiler devletten gelecek yardımı bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2022 10:13
Gözler Cumhurbaşkanlığı'nda

Isparta’da kar yağışı sonrası ortaya çıkan enkazın maddi zararları giderilmeye çalışılıyor. Hemen oluşturulan hasar tespit komisyonu elde ettiği verileri, Cumhurbaşkanlığı Afet fonuna ulaştırdı. Ancak aradan geçen 1 aylık süreçte her hangi bir ödeme henüz yapılmadı. Üreticiler yetkililere seslenerek, gerekli yardımın biran önce yapılmasını talep ettiler.

Isparta’da 3 Şubat Perşembe günü etkili olan kar yağışı esnasında meydana gelen elektrik kesintisi, toplamda 1800 m2’lik alanda 192 ton kompos ve mantarı kullanılamaz hale getirdi. Ayrıca ağıl ve ahırlarda bulunan 88 küçükbaş ve 4 büyükbaş hayvanda telef oldu. Ayrıca kar yağışı esnasında ve sonrasında seralarda göçüklerde oluştu. Ispartalı üreticiler ise hasar tespiti sonrası ivedilikle devletten gelecek yardımı bekliyor.

Kar yağışı sonrası şehrin ova bölgelerinde yer alan seralarda kullanılmaz hale geldi. Adeta enkaz yığının olduğu seralar kaldırılmayı bekliyor. Özellikle afette en çok tarım üreticilerinin zarar gördüğünü ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk daha önce gazetemize verdiği bilgilerde: “Merkez de ve 8 ilçemizde hasar tespiti yapıldı. Toplam da 570 dönüm sera zarar gördü. Bunun, 190 dönümünü sadece karanfil seraları oluşturuyor. Diğer alanlar ise marul, maydanoz  v.b üretimi yapılan seralar. Tabi ki boş olan seralarda maddi zarar gördü. Deregümü Köyü, Çünür mevkii ve Yalvaç Çetince köyünde zarar büyük. Ayrıca 1800 m2’lik alan da mantar çadırlarımız var. Elektrik kesintisi nedeniyle 192 ton kompos ve mantar zararı oluştu. Tespitlerimiz arasında 88 küçübaş ve 44 büyükbaş hayvanın telef olduğunu gözlemledik. Ağıl  ve ahırlarda zararlar oluştu. Toplam da 10 bin m2’lik hayvancılık alanının kullanımı güçleşti. Yetkililer tarafından ilgili komisyon oluşturuldu. Hemen tespitler yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı Afet fonuna ulaştırıldı.  Devletimiz her zaman güçlüdür. Bu yaraların tez zamanda giderileceğinden şüphemiz yok. Bu vesileyle bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirim” dedi.  Konuyla ilgili olarak tekrar görüşlerini aldığımız Başkan Selçuk: “Devletimiz yaraların sarılması için gerekli işleyişi sürdürüyor. Siyasilerimiz ve bürokratlarımız konuyla ilgili takiplerini yapıyorlar. Gözümüz kulağımız Cumhurbaşkanlığı Afet Fonundan gelecek haberde. İnşallah tez zamanda ödeme emri çıkar ve üreticimize can suyu olur” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.