Gözyaşları Mutluluğa Dönüştü

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı üreticiler, Yavuz çiftine destek olmak amacıyla imece usulü ile 100’e yakın küçükbaş hayvan topladı.

Yayınlanma:
Gözyaşları Mutluluğa Dönüştü

Isparta’da merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü’nde Hasan ile Durkadın Yavuz çiftine ait ağılda çalı temizliği yaptığı sırada etrafa yayılan alevlerden dolayı yangın çıkmıştı ve 200’e yakın küçükbaş hayvanı telef olmuştu.

Gözyaşları 1 Ay Sonra Mutluluğa Dönüştü

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı üreticiler, Yavuz çiftine destek olmak amacıyla imece usulü ile 100’e yakın küçükbaş hayvan topladı. O küçükbaş hayvanlar Yavuz ailesine teslim edildi. Hasan Yavuz, imece usulü toplanan küçükbaş hayvanları ile yeniden merada yetiştiriciliğe başladı.

Meydana gelen yangından sonra küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya gelerek, destek olduklarını söyleyen Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, ellerinden geldiğince mağdur vatandaşa destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Birlik Başkanı Yaşar “ Birlik olarak üreticimize yardımcı olmaya çalıştık. Birlik üyelerimizle irtibata geçerek yardımda bulunmak isteyen üreticilerimizden koyun ve keçilerini alarak mağdur üreticimize teslim ettik. Allah böyle bir olayı kimseye yaşatmasın ifadelerini kullandı. Yeniden küçükbaş hayvan sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Hasan Yavuz, kendilerine destek veren üreticilere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.