Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarı Açıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarı açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2022 15:07
Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarı Açıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarının da yer aldığı 33 projenin toplu açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende; Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM), Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde yer alan Önkuluçka Merkezi ile Kuluçka Merkezi ve Göller Bölgesi Teknokentinde yer alan bazı kuluçka firmalarının ürünleri Bakan Varank’a tanıtıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarında yağlık gül ile bölgemizde yetiştirilen tüm tıbbi ve aromatik bitkilerin verimlilik ve kalitesinin artırılmasını sağlayacak çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Varank, bitkilerden elde edilen ürünleri dünya standartlarına uygun hale getirilerek daha çok ihracatın gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Ayrıca SDÜ Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (YETEM) BAKA işbirliği ile açılan katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini ve Isparta'nın kalkınmasında teknoloji, girişimcilik ve inovasyonun itici güç haline gelmesini amaçlayan “Önkuluçka Merkezi” ve “Kuluçka Merkezi” de törende açılan SDÜ stantlarında tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum